Artportal
/

Kugler Art Szalon és Galéria

Cím: 1052 Budapest Sütő utca 2.
Telefon: magyar +36 20 919 4202 angol +36 30 376 2808
Email:
Vezető: Kőszegi Edit

A Galéria a cigány képzőművészet, népművészet és iparművészet együttes bemutatását, támogatását tűzte ki céljául.
 
A cigány képzőművészet korunkban született meg és formálódik napjainkban is. Ma már több, min ötven, magát cigányként vagy romaként meghatározó művész alkotásai szerepelnek magyar múzeumok, kiállítótermek anyagában.  Kőszegi Edit filmrendezőnő most létrejött magángalériájában ezen művészek legjobb alkotásai láthatóak és egyben meg is vásárolhatóak. A jelenlévő festmények törzsanyaga bemutatkozott már a Magyar Nemzeti Galériában, a Néprajzi Múzeumban, Pekingben, s az UNESCO égisze alatt New Yorkban és Párizsban, s legutóbb Passauban és Stockholmban.  Az autentikus cigány népművészeti tárgyak mellett a tradíció és modernitás jegyében készült iparművészeti alkotások is szerepelnek a Galéria anyagában.
 
Szalonként működve, változatos programok keretében teret adunk fiatal művészek bemutatkozásának - különféle művészeti ágakban.
 
A Galéria Budapest belvárosában, a Bazilika tőszomszédságában, egy impozáns lakásban működik. A ház a kiegyezés után épült, a lakás több helyisége eredeti, korhű formában fogadja a látogatót.

Nyitva tartás: K-P: 14-19 Szo: 10-15

Képek