Artportal

Los Angeles: idén őrült tempóba kapcsol a múzeumipar

2015 ugyan nem múzeumi év a nyugati parti metropoliszban, de új intézmények nyílnak, mások elköltöznek, megint mások pedig megakiállításokkal robbantanak. Mi zajlik LA-ben?

„Ha egy ideológia bedől, kell gyorsan egy másik.” Ciprian Mureȿan interjú

Sztárművész, mondanánk, ha nem hangzana furcsán az esetében. Annyira ironikus, okos és annyira ide szól az, amit csinál, hogy le is veti magáról a jelzőket. Az artPortal kedvéért beszélt a műveiről.

Április végén startol az OFF-Biennále Budapest

Sajtótájékoztatón mutatkozott be az OFF-Biennále Budapest független kortárs művészeti kezdeményezés. Április végén startol és rengeteg művészt vonultat fel – állami pénz nélkül.

A jelentéktelen pillanatok krónikása

Alig feldolgozható méretű életművet hagyott hátra Garry Winogrand, az anyai ágon magyar származású amerikai fotográfus. Egy párizsi kiállítóhely most nekigyürkőzött a bemutatásának.

"Gyere, lehetsz a vokalistám!" Interjú Oltai Kata kurátorral

Kívülállónak tartja magát, de nagy intézményekben dolgozott. Feminista kritikát emleget, de egy olyan kiállításon beszélgettünk vele, ahol szinte csak férfiak arca néz a falakról. Ellentmondások?

Magyarok a Hagenbundban

Pont jókor! A bécsi Collegium Hungaricum most hívja fel a figyelmet – részben elfeledett – magyar művészekre, amikor a Belvedere Hagenbund-tárlata az egész csoportot újra reflektorfénybe állítja.

Csepp a tengerben – siker az antik műtárgyak illegális kereskedelme elleni harcban

Egyelőre hatástalanok a szigorúbb jogszabályok: az antik műtárgyak csempészése és illegális kereskedelme ma is virágzó üzlet.

Artlocator: aktuális, kortárs művészet okostelefonra

Egy új applikáció letöltésével tájékozódhatunk, hol és mit érdemes megnézni Budapesten a vizuális művészet kínálatából. Hazai fejlesztés. A kitalálóval beszélgettünk.

Elhunyt Gross Arnold

Életének 86. évében, csütörtökön Budapesten meghalt Gross Arnold grafikus, festőművész, a nemzet művésze – tájékoztatta az MTI-t pénteken a művész családja.

Ésszerű lépés vagy a közvagyon elherdálása?

Ha lassan is, de növekszik az igennel szavazók tábora abban a vitában, amely a közgyűjteményekben őrzött műtárgyak eladhatóságáról folyik világszerte. Megnéztük, miként is áll most a vita!
1   |   2   |   3   |   4   |   5