Artportal

Kiosztották az Opus Mirabile díjakat az MTA-ban

Az MTA Művészettörténeti Bizottságának rangos szakmai díját három kategóriában adták át pénteken, Budapesten. Íme a díjazottak, és a versenyben levők.

Sportlétesítményben nyit múzeumot a Smithsonian

Újabb híres múzeum nemzetközi brandépítési projektjétől hangos a brit sajtó. A nagyszabású és a tervek szerint 2021-re megvalósuló tervvel mindkét fél jól jár.

Nagyot bukhat a milliárdos gyűjtők raktárosa

Ismét balhé van a műkereskedelmi színtéren: ezúttal a legnagyobb, műkincseket tároló vámszabad raktárhálózat tulajdonosának csuklóján kattant a bilincs.

Kortárs magyarok külföldi galériákban IV.

Lassan felpörög a kiállítási szezon a nagyvilágban – újra magyar résztvevőkkel. Összefoglalónkban, ha nem is mindenki, de sokan, Maurer Dórától Pörneczi Bálintig.

"Meddig mehet el a művészet?" - Pozitív: egynapos projekt a Ligetben

Az 52 éves nőt férje fertőzte meg HIV-vírussal. Márta elmúlt 15 éve a Pozitív című fotófilmben, csak egyetlen este. A művész és a kurátor a rendkívüli munkáról, a projekt jövőjéről és Mártáról beszél.

Rohamosan bővül az online aukciók forgalma

Mármint a nagyvilágban, mert idehaza továbbra is viszonylag kevés aukciósház kísérletezik online árverésekkel, és azok sem élőben zajlanak. De ez talán nem is nagy baj.

Katalizátor: idén a Barátok szobái és a Residenc Ybusz nyertek

A 2014-es Katalizátor díjat hétfő este a Trafóban jelenlevő közönség szavazatai alapján itélték oda a versenyben maradt projektek közül kettőnek.

Az oroszok már Svájcban vannak

Nagyszabású kiállítással köszönti a genfi Musée des Suisses dans le Monde az orosz-svájci diplomáciai kapcsolatok felvételének 200. évfordulóját. Pont most?

"Én csak lejegyzetelem az életünket." Interjú Murányi Kristóffal

Emlékek a siófoki panelből. Eltűnt cuccok, elhagyott életek. Félelem a sötétben a villanykapcsolótól. Most, hogy elült a neten a Murányi Kristóf munkái kiváltotta vihar, beszéljünk arról: mik ezek?

Anyagi gondok miatt bezárt a párizsi Musée Maillol

Egy, a Szépművészeti Múzeummal is szoros kapcsolatokat ápoló gyűjtemény kapujára került váratlanul lakat – remélhetőleg csak átmenetileg.
1   |   2   |   3   |   4   |   5