Artportal

Megdönti-e Picasso az aukciós rekordot?

Mega-árverést tart május 11-én New York-ban a Christie’s: a tételek száma ugyan alig haladja meg a negyedszázat, de mindegyikük a 20. századi képzőművészet egy-egy emblematikus darabja.

Megbukott a Björk-show a MoMA-ban

Rég volt egy kiállítás megítélése annyira negatív a modern művészet New York-i fellegvárában, mint az izlandi énekesnő jelenleg zajló show-ja esetében. A bukás lavinát indíthat el?

Egy váci nyugdíjas kifaragott álmai

Komoly vagy sem, naiv, amatőr? Sajátos folklór? Art brut, esetleg outsider art? Kovács Ferenc mindenképpen kívülálló, ha a művészet felől nézzük. Viszont munkáit most egy múzeum mutatta be.

Miből él ma egy kortárs képzőművész? I.

A kérdést persze bármely más művész- és humán értelmiségi pálya képviselői kapcsán fel lehetne tenni. Meg így is: miből él ma bárki? De itt és most maradjuk a képzőművészetnél.

Betiltották, majd megnyitották

Magasra csaptak a hullámok a barcelonai Kortárs Művészeti Múzeum (MACBA) legújabb kiállítása körül.

New York: kiállítások, amelyek kiürítik, s amelyek feltöltik a lelket

A „nagy generáció” nagyságának és bénító súlyának mítoszát, amelynek értelmében a későn érkezettek számára nincs más, mint az elődök árnyékában sínylődni, rögvest el is felejthetjük.

Kissé fantomvilág a kortárs művészet itthon - P.Szabó Ernő az Új Művészetről

A megújult Új Művészet szerkesztője szerint a megosztott művészvilág érdektelen. Európaibb szemléletet sürget, a fiatal olvasók felé nyit, és szerinte kevés műfaj köti a művészetünket a világhoz.

Sikert jósol a vezető német művészeti folyóirat a Bookmarks-nak Kölnben

Régen szentelt ekkora terjedelemet az utóbbi évtizedek magyar képzőművészetének a legtekintélyesebb német művészeti havilap.

EgyKét válogatás Kozák Gábor gyűjteményéből - videóval

Egyszerre két válogatás látható Szentendrén a Művészet Malomban a Godot Galéria vezetőjének kollekciójából. A gyűjtő a megnyitón rögtönzött tárlatvezetést tartott az artportalnak.

Street art a Google virtuális múzeumában

A Google Kulturális Intézetének oldalán már több mint tízezer street art alkotást találunk. A művészetkedvelő internetezők mostantól egy Chrome böngésző bővítménnyel festményekkel ismerkedhetnek meg.
1   |   2   |   3   |   4   |   5