Artportal

OFF-Biennále: amit ne hagyj ki a nyitóhétvégén!

Startol az OFF-Biennále Budapest, amely jóval több mint száz eseményt kínál öt hét alatt. Az első napokra is jut jópár, amit nem kéne kihagyni. Az artPortal tippjei Pesten és Pesten kívül!

Diplomata útlevél tizenötezer forintért

Sorsfordító évtizedek történetébe enged bepillantást Ortutay Gyula most kalapács alá kerülő hagyatéka.

Bárki bármit mond: magyar siker a kölni vásáron

Sportnyelven szólva, jó volt magyarnak lenni Kölnben a múlt héten: a Bookmarks a legfontosabb németországi művészeti vásáron is komoly szakmai és közönségvisszhangot keltett.

És akkor egy művész meghekkelte a parlamentet

Eperjesi Ágnes beszédeket csempészett be a magyar parlamentbe. Tettestársai is voltak, úgyhogy a szövegek elhangzottak a T. Házban. Nem mellesleg elindult az OFF-Biennále első projektje. De mi is ez?

Össztűz a Liget-projektre

Az Új Nemzeti Galéria tervpályázatának eredményhirdetése után újult erővel lángolt fel a vita a Liget-projektről. A Magyar Tudományos Akadémián ízekre szedték a tervet. Beszámoló.

A szobrok aukciós rekordja is megdőlhet májusban

Az új csúcsárat is a jelenlegi rekordertől, Alberto Giacomettitől várják.

A lét elviselhetetlen kettőssége. Duliskovich Bazil, ICA-D

A létezés bizonyossága és létbizonytalanság. E kettő egy pillanatra összeér a kiállítás terében. Hogy hol, megmutatjuk. Dunaújvárosban megint valami izgalmas történt.

Valóság és azon túl. Navratil Judit, Óbudai Társaskör

Nagyra nőtt vízisárkányok, a nagyvilág kis és nagy helyei, lakások és városok, testnedvek és játszóterek. Navratil Judit kiállítása kedden nyílik az Óbudai Társaskörben.

Betonajkak és leheletfinom papírok

Kelet-ázsiai hatások, az anyag iránti rajongás, és kifinomult kézműves technikák használata. Betontól a papírig és vissza, két fiatal tervezőművész a FISE galériában.

A város, amiben élünk. Dobó Bianka: Rekonstrukció

Dobó Bianka bemutatkozó kiállítása a Nextart Galériában aktuális témát feszeget. Átalakítás, építés, szorongás, de- és rekonstrukció.
1   |   2   |   3   |   4   |   5