Artportal

Lemondott a francia kulturális miniszter

A napokban az egész francia kormány benyújtotta lemondását, de Aurélie Filippetti bejelentette, hogy az új kormányban már nem kíván szerepet vállalni.

Hat hónap börtön rasszista plakátokért

A svéd bíróságok ritkán szoktak műveiért rács mögé juttatni egy képzőművészt; most megtették.

Velence 2015: akik már biztosan ott lesznek II.

Folytatjuk a jövő évi velencei képzőművészeti biennálé nemzeti pavilonjaiba jelölt művészek bemutatását! A lista egyre bővül, befutott sztárokkal és a jövő nagy ígéreteivel.

Nyomozás a kortárs művészet után Mianmarban. II.

Egy magyar művészettörténész a demokratizálódó Mianmarban keresi az aktuális művészetet. A II. részben az előzmények is felbukkannak: volt-e errefelé modernizmus? Mit okozott a katonai puccs?

Elhunyt Mojzer Miklós

Életének 83. évében elhunyt Mojzer Miklós művészettörténész, aki tizenöt éven át volt igazgatója a budapesti Szépművészeti Múzeumnak.

Mit gyűjtenek a német nagyvállalatok?

Sokféle motiváció, sokféle stratégia, és számos tanulság – akár hazai vállalatoknak is. Az artPortal körülnézett a legnagyobb német cégek műgyűjteményeiben.

Gondban az Art Basel

Aggódni ugyan nem kell a világ legnagyobb kortárs képzőművészeti vásárának sorsáért, de mióta az idei vásár bezárt, megsokasodtak a gondok a cég háza táján.

Ezek a festmények hozták a legnagyobb hasznot az idei aukciókon

A Skate’s Art Market Research vette a fáradságot és utánaszámolt: milyen éves hozammal adták el tulajdonosaik az idei aukciókon azon műveket,melyeket az elmúlt 25 évben maguk is árverésen vásároltak.

Párizsi Próféták - megnézhetők és meg is vehetők az Abigail Galériában

Kiállítás az Abigail Galériában olyan magyar művészek munkáiból, akik hosszabb-rövidebb ideig Párizsban éltek és dolgoztak. Akad a nevek közt felfedezésszámba menő is. A művekből vásárolni is lehet.

“Nemzetközi kontextusban értelmezhető dolgok” – Gallery Weekend Budapest

Tizenhat galéria egy hétvégén, szeptember közepén. A szcéna él, és élni akar: Gallery Weekend Budapest. A sajtótájékoztatón jártunk.
1   |   2   |   3   |   4   |   5