Artportal

Hatalmi kérdések? Stano Masár Budapesten

Egy nagy installáció megismétlése kicsiben a galériában, piktogramokba sűrített híres művek, ajtók, amelyek nem tudni, hová nyílnak, leleplezett kurátorok. Masár a Chimera Projektben, április 25-ig.

Mennyire távoli a Távol-Kelet? I.: Dél-Korea kortárs művészete a világszíntéren

Miért és kik tették lehetővé, hogy a dél-koreai kortárs művészet legizgalmasabbjai megmutathassák magukat külföldön is? Hihetetlen, de részben az állam. Vagy nem is olyan furcsa? Ázsiai sorozat, 1.

Az építészet politika és ideológia. Bécsben a magyar szocreál.

Magyarország – egy új korszak építészeti alkotásai. A bécsi Ringturmban, a Vienna Insurance Group székhelyén 30 épület az 1945-60-ig tartó időszakból, tablók és makettek társaságában. Május 2-ig.

Művészet vagy varázslat? Jean-Michel Atlan művei Párizsban

Közös kiállításon mutatja be a Sotheby’s Jean-Michel Atlan festményeit az azokat ihlető törzsi szobrokkal. A művek értékesítéssel egybekötött kiállításon megvehetők.

Gondtalan örökösből emberjogi aktivista – Nancy Cunard és a Negro Anthology

Egy legendás életutat idéz fel a párizsi Musée du Quai Branly legújabb tárlata – a megnyitón ott volt az artPortal is. Kiállítás egy 800 oldalas, forradalmi jelentőségű könyv köré.

Iskola a léthatáron. Fátyol Viola kiállításáról

Egykori iskolájának is üzen Fátyol Viola - saját múltbeli élethelyzeteit játsszák el, élik újra, transzformálják az iskola mai diákjai. Egy debütáló kiállítás a Faur Zsófi Galéirában: megnéztük!

A sötétség és az eső örökké tartó klímája

El Liszickij sokáig hitt abban, hogy új világot építhet – Ilja Kabakov a saját bőrén tapasztalta, mi lett belőle. Az Utópia és realitás című kiállítás most összehozza őket a gráci Kunsthaus-ban.

Kik a legjobb élő művészek a Kunstkompass 2014 szerint?

Évekig csak szapulták, most már türelmetlenül várják is: az élő művészeknek a német Manager Magazinban megjelenő rangsorára ma már a szakma nagy része is odafigyel.

Fotókiállítások, amelyeket bűn kihagyni

Képdömping a fővárosban - pedig hol van még a Fotóhónap? Az artPortal most megmondja, mit érdemes most megnézni és miért!

Szinte már pszichedelia. Gustave Doré, Párizs

Megkerülhetetlen, mégis viszonylag kevéssé ismert XIX. századi francia. Gustave Doré munkásságának keresztmetszetét mutatja be a Musée D’Orsay május 11-ig. Szürreália, képzelet, szabadság.
1   |   2   |   3   |   4   |   5