Artportal

Idén Nicholas Serota a globális művészeti színtér legbefolyásosabb szereplője

- legalábbis ez derül ki az ArtReview művészeti magazin idei Power 100-as listájáról.

Emlékek nélkül emlékezni

A holokausztot nem lezárt eseménynek tekinti, és kimutatja ma is továbbélő formáit az FKSE kiállítása, A mi holokausztunk. A harmadik generáció próbál emlékezni, és nyelvet találni a traumához.

Nyomtass ruhát PET palackból! - Magyar döntős az Electrolux designversenyén

Több mint tíz éve rendezi a svéd márka, diákok és frissen végzett hallgatók számára meghirdetett formatervezési versenyét. Döntős a MOME hallgatója, Kovács Apor PETE névre keresztelt koncepciója is.

A képek szférikus átalakulása

Egy gondolkodó és kérdező festő életművének fordulatáról tanúskodik A festő dolga című kiállítás a MODEM-ben. Nem mellesleg Birkás Ákos valóban arról gondolkodik, mi a festő, a festészet dolga.

Ezekért a festményekért adták a legtöbb pénzt az elmúlt századokban

A legfrissebb aukciós világrekordokat azonnal világgá kürtöli a sajtó. Kevés információ van viszont a rekordok fejlődéséről, akár több évszázadra visszamenőleg. Mi összeszedtük!

Az öncsonkításig ment el az orosz akcióművész

Pjotr Pavlenszkij a törvényszéki pszichiátriai intézet kerítésén tiltakozott az oroszországi hatalom módszerei ellen - egy rendkívül kemény akcióval.

A százkét legjobb magyar fotós

Gulyás Miklós a szegényfotózás Máté Bencéje lenne? Máté Bence a kanalasgém-fotózás Szilágyi Lenkéje? Burger Barna pedig az Orbán Viktor fotózás Czigány Ákosa? - Véleménycikk a 100-as listáról.

Vállalati party a Sixtus-kápolnában

Unortodox döntést hozott I. Ferenc pápa, hogy több pénzzel tudja segíteni a hajléktalanokat.

Rembrandt: az életben egyszer adódó kiállítás

Elkoptatott jelző a művészeti eseményeket kísérő blockbuster, pedig a National Gallery-ben frissen megnyílt Rembrandt tárlatot nehéz máshogy illetni. Tudósítás Londonból.

44 festménnyel bővül Rembrandt életműve?

A Rembrandt Research Project utolsó kiadványa 44 eddig elvetett művet tekint a nagy holland festő sajátkezű munkájának.
1   |   2   |   3   |   4   |   5