Artportal

A védelem megeszi a lelket. PROTEKT a Stúdió Galériában

Fekete György album-simogató, a felrobbantott Gömbös-emlékmű továbbírt históriája, kiáltó szó a pusztában. Az FKSE Stúdió Galériája nagyon jó kis kiállítással rukkolt elő. PROTEKT. Megnéztük.

„Ezt a veszélyes játékot még sokáig szeretném folytatni” – Szirtes János interjú

Három kiállítás is bemutatta munkásságát - az egyik még éppen látható a budapesti Várfok Galériában. Performer. legalábbis első közelítésben. És hatvan éves. Interjú Szirtes Jánossal.

„Az a műtárgy, amelyet megértett a nézője, halott...” – Kendell Geers interjú

Illegitim kultúrába születtem bele, minden, amire tanítottak, érvénytelen - mondja. A dél-afrikai fehér család sarja, Kendell Geers szakított is ezzel a tradícióval. És kőkemény munkákat hoz létre.

Az élet, mint archívum. Fotóhónap 2014

Tart még a Fotóhónap, és látható még néhány remek kiállítás, amelyek közül most Surányi Mihály (Nessim Galéria) segít válogatni!

A rekordokat döntő elfeledett magyar

A Franciaországban élt Miklós Gusztáv rendszerint csak aukciós rekordárai kapcsán kerül a figyelem középpontjába, de művei több évtizedes szünet után most végre újra egyéni kiállításon is láthatók.

Svájcba kerül Cornelius Gurlitt hagyatéka

A berni Kunstmuseum úgy döntött, elfogadja a nácik műkereskedője közelmúltban elhunyt fiának felbecsülhetetlen értékű, de vitatott hagyatékát.

130 ezer euró egy Hitler-akvarellért

Adolf Hitler, a náci Harmadik Birodalom hírhedt vezetője képzőművészi ambíciókat is dédelgetett magában; egyes feltételezések szerint akár két-háromezer rajzot, akvarellt és olajfestményt is hagyhatot

Költözik a Whitney

Új otthonba költözik a modern és kortárs amerikai képzőművészet legfontosabb bemutatóhelye, a New York-i Whitney Museum of American Art.

Bojkottot hirdetnek a Velencei Biennále magyar pályázatára

Hazai művészeti szakemberek bojkottfelhívást tettek közzé, és a 2015-ös velencei magyar részvételért felelős nemzeti biztos, Balatoni Monika lemondását követelik.
1   |   2   |   3   |   4   |   5