Artportal

Plágiummal vádolják Jeff Koons-t

Egy reklámszakember szerint Koons túlságosan sok ihletet merített az ő plakátjából.

Hu Glass 2014 – üvegek és missziók

A magyar üvegművészeket újra egyre inkább számon tartják a világban, egyre több művük kerül be fontos helyekre. A folyamat felgyorsítására szövetkeztek most össze néhányan.

Totális most. Egy magyar kortárs művész Berlinben

El lehet menni? Utánkövetés: a magyar kortárs művészeti diaszpóra tagjai, kultúrmunkások, akik külföldön élnek. Fridvalszki Márk, a Technologie und das Unheimliche csoport alapítója.

A festő, aki megölte a festészetet

A párizsi Pompidou Központ nagyszabású kiállítást szentelt Marcel Duchamp munkássága korai, festmények által dominált korszakának.

Nevet vált és új helyszínre költözik a bécsi kortárs művészeti vásár

A bejelentés itthon is közérdekű információnak számít, hiszen a külföldi művészeti vásárok közül rendszerint Bécsben képviselteti magát a legtöbb magyar galéria.

A cigányviccek sztereotípiái a tankönyvekben térnek vissza

A kortárs roma művészet elméleti és szociokulturális vonatkozásait vizsgáló MONITOR csoport idén megismételt egy tízéves kutatást. Megnézték, miként mutatják be tankönyveink a cigányságot.

Tényleg kétmilliót kaphatok a projektemre? Katalizátor-díj villáminterjú

Ez az a kortárs művészeti díj, amely minden évben meglep valamivel. Például azzal, hogy évente teljesen másképp működik. Mást és máshogyan díjaz. Még pár nap a jelölés! Katalizátor 2014!

Leonardo da Vinci és a valósághű természetábrázolás

Ki festette a híres Sziklás Madonnát? – a kérdés újra lázba hozta a képet alaposan szemügyre vevő szakembereket.

Magához tért a grafika! Jó eredmények az Arte árverésén

Az utóbbi évek legsikeresebb grafikai aukciója lett az Arte Galéria és Aukciós Iroda november végi árverése. Trendfordulót jelez a siker?

Periféria Pop a Tate-ben. Flavia Frigeri Budapesten

Milyen volt a pop art Brazíliában, Spanyolországban, Romániában? Ha nem celebek, akkor kik szerepeltek ezeken a műveken? Hogyan reagált rájuk a hatalom? A Tate kurátora erről is beszélt.
1   |   2   |   3   |   4   |   5