Artportal

Mennyire német az expresszionizmus? – Megjegyzések egy zürichi kiállításról

A zürichi Kunsthaus idei blockbustere a Matisse-tól a Kék lovasig. Expresszionizmus Németországban és Franciaországban. Sikerét a művészek névsora garantálja. A szakmai visszhang már vegyesebb.

Új művészeti díj: Chimera Art Award

Mindenhol örvendetes hír egy művészeti díj megalapítása, nálunk pedig különösen az, hiszen az amúgy sem nagyszámú díjból időközben több meg is szűnt. De most itt egy vadiúj!

Kortárs hiperdizájn és római antikvitás: PAD, Párizs

Art deco, skandináv bútor, antikvitás együtt: mi az? Nem, a helyes válasz nem a zsibvásár. Az artPortal a PAD-on, a francia főváros közkedvelt vásárán nézett körül. Érdekes trendeket tapasztalt.

Nyitottság, piacépítés, széles látókör. Knoll, 25.

Huszonöt éve, első fecskeként indult a kortárs kereskedelmi színtéren a budapesti Knoll Galéria. Az artPortalnak Hans Knoll foglalja össze, mik voltak a legfontosabb tanulságok a negyedszázad alatt.

Műkritikusok nyílt levele az Artpool mellett

A hazai műkritikusokat tömörítő AICA nyílt levelet intéz Halász János államtitkárhoz, a térség művészetét egyedülálló módon archiváló Artpool kutatóközpont megmentése érdekében.

Eladó kincsek a Metropolitan múzeumban

A New York-i Metropolitan Múzeumban nemcsak a műtárgyak vásárlása és kiállítása számít napi rutinnak, hanem a fölöslegesnek ítélt alkotások értékesítése is. Minden évben többezer tárgytól válnak meg.

Hatalmi kérdések? Stano Masár Budapesten

Egy nagy installáció megismétlése kicsiben a galériában, piktogramokba sűrített híres művek, ajtók, amelyek nem tudni, hová nyílnak, leleplezett kurátorok. Masár a Chimera Projektben, április 25-ig.

Mennyire távoli a Távol-Kelet? I.: Dél-Korea kortárs művészete a világszíntéren

Miért és kik tették lehetővé, hogy a dél-koreai kortárs művészet legizgalmasabbjai megmutathassák magukat külföldön is? Hihetetlen, de részben az állam. Vagy nem is olyan furcsa? Ázsiai sorozat, 1.

Az építészet politika és ideológia. Bécsben a magyar szocreál.

Magyarország – egy új korszak építészeti alkotásai. A bécsi Ringturmban, a Vienna Insurance Group székhelyén 30 épület az 1945-60-ig tartó időszakból, tablók és makettek társaságában. Május 2-ig.

Művészet vagy varázslat? Jean-Michel Atlan művei Párizsban

Közös kiállításon mutatja be a Sotheby’s Jean-Michel Atlan festményeit az azokat ihlető törzsi szobrokkal. A művek értékesítéssel egybekötött kiállításon megvehetők.
1   |   2   |   3   |   4   |   5