Artportal

Kortárs hiperdizájn és római antikvitás: PAD, Párizs

Art deco, skandináv bútor, antikvitás együtt: mi az? Nem, a helyes válasz nem a zsibvásár. Az artPortal a PAD-on, a francia főváros közkedvelt vásárán nézett körül. Érdekes trendeket tapasztalt.

Nyitottság, piacépítés, széles látókör. Knoll, 25.

Huszonöt éve, első fecskeként indult a kortárs kereskedelmi színtéren a budapesti Knoll Galéria. Az artPortalnak Hans Knoll foglalja össze, mik voltak a legfontosabb tanulságok a negyedszázad alatt.

Műkritikusok nyílt levele az Artpool mellett

A hazai műkritikusokat tömörítő AICA nyílt levelet intéz Halász János államtitkárhoz, a térség művészetét egyedülálló módon archiváló Artpool kutatóközpont megmentése érdekében.

Eladó kincsek a Metropolitan múzeumban

A New York-i Metropolitan Múzeumban nemcsak a műtárgyak vásárlása és kiállítása számít napi rutinnak, hanem a fölöslegesnek ítélt alkotások értékesítése is. Minden évben többezer tárgytól válnak meg.

Hatalmi kérdések? Stano Masár Budapesten

Egy nagy installáció megismétlése kicsiben a galériában, piktogramokba sűrített híres művek, ajtók, amelyek nem tudni, hová nyílnak, leleplezett kurátorok. Masár a Chimera Projektben, április 25-ig.

Mennyire távoli a Távol-Kelet? I.: Dél-Korea kortárs művészete a világszíntéren

Miért és kik tették lehetővé, hogy a dél-koreai kortárs művészet legizgalmasabbjai megmutathassák magukat külföldön is? Hihetetlen, de részben az állam. Vagy nem is olyan furcsa? Ázsiai sorozat, 1.

Az építészet politika és ideológia. Bécsben a magyar szocreál.

Magyarország – egy új korszak építészeti alkotásai. A bécsi Ringturmban, a Vienna Insurance Group székhelyén 30 épület az 1945-60-ig tartó időszakból, tablók és makettek társaságában. Május 2-ig.

Művészet vagy varázslat? Jean-Michel Atlan művei Párizsban

Közös kiállításon mutatja be a Sotheby’s Jean-Michel Atlan festményeit az azokat ihlető törzsi szobrokkal. A művek értékesítéssel egybekötött kiállításon megvehetők.

Gondtalan örökösből emberjogi aktivista – Nancy Cunard és a Negro Anthology

Egy legendás életutat idéz fel a párizsi Musée du Quai Branly legújabb tárlata – a megnyitón ott volt az artPortal is. Kiállítás egy 800 oldalas, forradalmi jelentőségű könyv köré.

Iskola a léthatáron. Fátyol Viola kiállításáról

Egykori iskolájának is üzen Fátyol Viola - saját múltbeli élethelyzeteit játsszák el, élik újra, transzformálják az iskola mai diákjai. Egy debütáló kiállítás a Faur Zsófi Galéirában: megnéztük!
1   |   2   |   3   |   4   |   5