Artportal

Bojkottot hirdetnek a Velencei Biennále magyar pályázatára

Hazai művészeti szakemberek bojkottfelhívást tettek közzé, és a 2015-ös velencei magyar részvételért felelős nemzeti biztos, Balatoni Monika lemondását követelik.

Elérhetőség, szabadság, precizitás - Supermarket Gallery - interjú

Ma még látható Füredi Tamás Retúr Rennes című kiállítása a Supermarket Gallery-ben, pár nap múlva pedig egy beérkezett művésszel, Gerber Pállal működnek együtt. Galériás interjúnkban Lendvai Linda.

Nincs többé gravitáció. Megnyílt Szűcs Attila kiállítása - videó

A január végéig látható tárlat ismét egy metafora, ismét talált képek és figurális festészet - kiállításmegnyitón jártunk. - videó

Csillagködszerű ábra. Király Tamás a tranzit.hu-ban

Saját mítoszából élt? De ki mondta, hogy a mítosz nem lehet a mű része? Nem ismerték el itthon? Meglehet. Antidivat? Kortárs művészet? Pop? New Wave? Egy kiállítás Király életművét mutatja most fel.

Itt a legújabb német festményhamisítási botrány

A hamisító célkeresztjében ezúttal a régi német mesterek munkái voltak.

A Fondation Louis Vuitton be akar vonulni a történelembe

Hat év építkezés és elképesztő technikai nehézségek leküzdése után október végén megnyílt a nyugat-párizsi Bois de Boulogne-ban az amerikai sztárépítész Frank Gehry tervezte üvegfelhő.

Árrobbanás a II. világháború utáni és kortárs művek aukciós piacán

A Christie’s New Yorkban megdöntött minden létező rekordot – kérdés, hogy az árak megmaradnak-e ezen a szinten.

Minden mindennel összeillik

A júliusban első ízben kihirdetett Chimera Art Award győztese, Tsuyoshi Anzai Budapesten állít ki, ez a lehetőség volt az egyik nyereménye. Nem érdemes kihagyni!

Passengers only: fokozódó nemzetközi jelenlét a Fotóhónapon

A Fotóhónap második hetén előtérben maradnak a külföldi vendégek részvételével, illetve utazások során készült fotók, sorozatok. Ajánlunk!
1   |   2   |   3   |   4   |   5