A Spiritusz Galéria a nyáriszünet után októberben folytatja a havi rendszerességgel megrendezésre kerülő „TTT” – Tábla Tologató Tárlatát, amellyel csatlakozik a Design7...

A Spiritusz Galéria a Design Héten

A Spiritusz Galéria a nyáriszünet után októberben folytatja a havi rendszerességgel megrendezésre kerülő „TTT” – Tábla Tologató Tárlatát, amellyel csatlakozik a Design7...

2008-09-28

A Spiritusz Galéria a nyáriszünet után októberben folytatja a havi rendszerességgel megrendezésre kerülő „TTT” – Tábla Tologató Tárlatát, amellyel csatlakozik a Design7 „fiatal grafikusok” programsorozatához. A nyugat-európai nagy designkiállításokon (I Saloni – Milano, 100%Design – London, Maison&Objet – Párizs) rendszeresen szerveznek az expo területén kívül, külső helyszíneken kiállításokat. A Design Hét szatelit rendezvényeként idén a kortárs grafika sokszínű világa tárul fel az érdeklődők előtt.

Minden kiállítási helyszín egy sajátos életérzést, hangulatot képvisel, s üzenetét különböző módon juttatja el a látogatóhoz. Ehhez csatlakozik a fiatal művészeket és friss szellemű alkotásokat bemutató Spiritusz Galéria Tábla Tologató Tárlatával, amelyen új művészi médiumként mutatkozik be a grafika műfaja.
Kores (Korcsmár Eszter) 2008-ban, a Magyar Képzőművészeti Egyetem képgrafika szakán diplomázott. Munkáin az idő formálta emlékek elmosódott élményét éljük át, melynek kifejezésére technikai eljárásokkal kísérletezik. Tökéletes kerek pontokból felépített textilszerű felületei egyszercsak körvonalazódnak és rácsodálkozhatunk az előttünk álló figurára, ami szellem módjára kúszik elénk a képből. Kores a különböző technikák segítségével kívánja a valóságba transzformálni emlékeink furcsa foszlányait, melyből az irónia sem hiányozhat.
A „TTT” – Tábla Tologató Tárlaton Kores művein keresztül a grafika, mint egyedi és sokszorosító eljárásával is megismerkedhetünk. Feleltetője, a művész egykori mestere Madácsy István képzőművész. megnyitó: október 3, péntek 18.15 óra.
Szerző: artPortal
Forrás: Várfok Galéria

Hozzászólások