Artportal

És mégis mozog. William Kentridge, Berlin

Folytonosan mozgásban levő művek, izgő-mozgó művész. Egyedi, semmihez sem hasonlító világ Kentridge életműve, őt magát pedig nevezhetjük sztárnak is. Berlinben most sok fontos műve együtt látható.

"Kiszervezni azt, ami még emberi" - Német Szilvi, Crosstalk

Mától vasárnapig zajlik a Crosstalk 8 videófesztivál Budapesten. Az idei fő téma a poszthumán állapot. Videók rogyásig, négy helyszínen. A Crosstalk motorját kérdeztük.

Elfelejtetted a jelszavadat? Infosphere, ZKM

Az árnyék-internettől az ártatlan képig visz, sőt még tovább, az a szédítő kiállítás, amely a Globale című nagyívű projekt része Karlsruhéban, a médiaművészeti centrumban, a ZKM-ben. Ott jártunk.

A magyar srácok, akik felrázták Bukarestet

2014 egyik legmenőbb eseménye volt: a Maxin10sity elképesztő show-val rukkolt elő a bukaresti parlamentnél, az egykori Ceausescu-palotánál. Ilyet még nem látott kelet-Európa. De kik ezek a fejek?

"Negyvenesek, akik kezdenek tudatos gyűjtővé válni"

A NextArt tulajdonosa, Németh Orsolya szerint a válság után új gyűjtői kör lépett a színre. Érdekli a progresszió, a mozgókép is, és tudatosan vásárol. Interjú a NextArt Los Angeles-i sikere után.

A videós, aki bevetítette a Wembley-t, és megcsípte Bowie-t

Balogh Zsolt kreatívabbnak bizonyult a kollégáknál. Ő készíthette a londoni olimpiai megnyitó monstre videóját. Majd a Bowie-retrospektívet is rábízták. Közvetlenül a világhír előtt adott interjút!

A fügelekvár dizájnjától a világ keletkezéséig

Csak három nap a világ: a MOME tervezőgrafika- és animáció szakosainak diploma kiállítása a budapesti Pontonban. Siessen, ha meg akarja nézni az új tehetségeket! Az artPortal már látta.