Artportal

„Érzékeltem, hogy van egy korrumpált valóság” – Interjú Szűcs Attilával

A kortárs művészetre kevéssé fogékony mainstream sajtó is felfigyelt júniusi, londoni árverési sikerére. Ideje volt Szűcs Attilát is megkérdeznünk a dologról. És sok egyébről, ami még érdekesebb is.

Aranytalanítás. Svatopluk Mikyta, Deák Erika Galéria


Már megint az emlékezet-múlt- történelem-identitás kérdésköre? Igen, de nem úgy.

Kicsit kevés részlet. Bartis Attila fotói a Deák Erika Galériában

Fekete a feketén. Az író, aki fotográfus is, új regényének színterein készített képeiből állított ki Budapesten.

Nem akarok félni, a többi meg jön magától. Interjú Nemes Mártonnal

Egy rangos budapesti galériához tartozik, és első külföldi szólókiállítására készül. Méghozzá elég tudatosan. Elmondja, hogyan és miért.

Beveszi Münchent a Deák Erika Galéria

A müncheni Kunstklang lesz az otthona a budapesti galéria német fiókjának is - Deák Erikát kérdeztük a lépés okairól, hátteréről és a várakozásokról.

Zsír. Hecker és Barakonyi még egy napig

Most aztán tényleg tessék sietni: egy napig még látható a két művész kiállítása. Sose jutott eszükbe együtt kiállítani, mégis elképesztő módon passzol a két gondolkodás. Vagy mégse annyira?

"Gyere, lehetsz a vokalistám!" Interjú Oltai Kata kurátorral

Kívülállónak tartja magát, de nagy intézményekben dolgozott. Feminista kritikát emleget, de egy olyan kiállításon beszélgettünk vele, ahol szinte csak férfiak arca néz a falakról. Ellentmondások?

Nincs többé gravitáció. Megnyílt Szűcs Attila kiállítása - videó

A január végéig látható tárlat ismét egy metafora, ismét talált képek és figurális festészet - kiállításmegnyitón jártunk. - videó

Manipulálva

Svatopluk Mikyta legújabb munkáit bemutató kiállítását nézve könnyen asszociálhatunk a mai magyar (kultúr)politikai helyzetre – és nem csupán a narancssárga szín használata miatt.