Artportal

Ügyek ellenszélben. Social design II.

Miként lehet eljutni a segíteni akarástól a probléma felismerésén át egy tárgy, termék megtervezéséig? És mi a tényleges segítség? Kritikus helyzetek, kritizált tárgyak. Sorozatunk második része.

A siker a változásban mérhető. Social design I.

Nekifutunk, cikksorozatban próbáljuk tisztázni, mi fán terem a social design. Konkrét projektek alapján, szemléleti azonosságokat és izgalmas praxisokat keresve. Első rész: vegyünk egy receptkönyvet!

Mi van a posztszocin túl? – V4 design az Iparművészetiben

Ha V4, akkor a közös tradíciók hangsúlyozása. Ez adja az Iparművészetiben látható kiállítás vezérfonalát is - de nem kellene-e már szögre akasztani a magunkra húzott, egzotikus posztszoci uniformist?

Itt a Kozma, hol a Kozma?

A Kozma Lajos kézműves iparművészeti ösztöndíjasok beszámoló kiállítása a FISE Galériában. De miért ott?

Magyar és régióbeli designerek a Bálna gyomrában

Ha mindent nem is, azt mindenképpen látni lehet, hol tartunk mi, és hol a V4 országok tervezői - már ami a craft vonalat illeti. Áramvonalas összkép az Új Budapest galériában, még a hónap közepéig.

Soha nem szólt még ilyen jól Putyin. Hangszóró a fejben

A Sound of Power nevű csapat nem a hangok hatalmát, hanem a hatalom hangját kutatja. Beleépítettek Putyin fejébe egy hangszórót, és piacra dobtak a műből száz példányt. A közönség pedig rezonál rá.

Művészi óvszerek. A görög szobrok is ezt hordják!

A Made in Love nevű startup vállalkozás óvszerei a művészet elitista élményével kívánják megörvendeztetni a szeretkező párokat.

Aranyban utazik Aj Vej-Vej: saját ékszert tervezett

24 karátos aranyból tervezett ékszert Aj Vej-Vej. Minden darab egyedi alkotás, a művész kézzel hajlítja a betonacélra hasonlító karperecek végső formáját.

A fogyasztható igényes művészfilm kategória ékszerben

Mai tárgyakat készítek, viszont azt a nyelvet használom, ami ismerhető a hagyományos kézműves tárgyakról - mondja munkájáról Tóth Zoltán, akit az Ékszerek Éjszakája közeledtével kérdeztünk.

Mit tanulhatunk a zöld algáktól?

"Minden megnyitón borozgatunk, sajnálkozunk, gondoltam, mi lenne, ha csinálnánk is valamit." - Vékony Fanni ékszertervező beszél arról, miért és hogyan lett az Ékszerek Éjszakája. És sok másról is.
1   |   2   |   3   |   4   |   5