Artportal

Átvitt értelem. A Design Hét Budapest top 10 programja

A Design Hét egyre szélesebb kínálatában segítünk eligazodni. Az artPortal megmondja hova, mire, mikor, miért!

"A divat nem úri passzió, a fegyvergyártás után a második iparág" - Tóth Ali, The Room

Meghökkentően igényes magazin, amely meghökkentően sok nagyváros rangos üzletében kapható. És közben magyar. A The Room a divatban érdekelt, de nem csak abban. A főszerkesztőt kérdeztük.

"A gyermek szépségversenyek társadalmi hibaüzenetek”

Little Miss. A Mai Manó Házban meghosszabbítva, a hónap közepéig láthatók Kallos Bea gyermek szépségversenyeken készült fotói. Az artPortal a kurátort és az alkotót kérdezte.

Az Eltűnés esztétikája és Ying Gao új cuccai

A divat világába is betört a technika, elég a 3D-printelt ruhákra, anyagokra gondolni. Ying Gao azonban egy teljesen meghökkentő és lenyűgöző minikollekcióval jelentkezett, mely úttörő a maga nemében.

Kemény kollekció egy fiatal divat-designertől

Marina Hoermanseder diplomakollekcióját, amelyet Londonban mutatott be, a 18. századi ortopédiai kézikönyvek ihlették. Szíjak, foltok, abroncsok, közben selyem és könnyedség egy tudatos projektben.

Hi-tech és kézműves kollekció egy huszonéves zsenitől

A mindössze 29 éves Iris van Herpen dán tervezőnő vagy öt éve az egyik legizgalmasabb alakja a divat, s azon belül is elsősorban az haute couture világának. Most kiállításra viszi ruha-objektjeit.

Egy klasszikus provokátor

Pólusok a pesti térképen: a Ludwig a meztelen férfi test ábrázolásának jelentésváltozásait, a Szépművészeti Helmut Newton divat- és reklámfotós meztelen nőkben bővelkedő sorozatait mutatja be.

Meztelen ikon

Manapság több óvatosság kell az életben maradáshoz, és ő soha nem volt óvatos. - Muladi Brigitta írása Király Tamásról.