Artportal

2016/74. Az idei évünk a kultpolban

Épülő kastélyok és várak, leépülő kulturális intézmények. Eleven margináliák és döglött mainstream. Az álság meddig fedheti el a válságot? Kísérlet egy értékelhetetlen év értékelésére.

Helyek és emberek. Szociális és közösségi építészet Velencében

Az esztétika alárendelt szerepeben, a lényegi állítások az építészet új típusú társadalmi szerepe körül sűrűsödnek. Gyorsfénykép a május 28-án nyílt 15. Velencei Építészeti Biennáléról.

Zaha Hadid többtucatnyi terve valósulhat meg a következő években

A sztárépítész néhány hete elhunyt, de a világ várhatóan még 36 olyan épülettel gazdagodik, amit ő álmodott meg.

Ki volt Zaha Hadid?

Korunk egyik legismertebb, díjakkal elhalmozott sztárépítésze 65 évesen hunyt el. Budapesten majdnem épített, a világban sok helyen pedig izgalmas, de szinte mindig vitákat kiváltó épületei állnak.

Van 7,5 millió eurója? Megmutatjuk, mit vehet belőle!

Érdekes ingatlan tűnt fel a közelmúltban az olasz piacon. A provenienciának, akárcsak a műalkotások esetében, ebben a történetben is nagy jelentősége van.

Nem sztárépítész kapta az idei építészeti Nobel-díjat

Alejandro Aravena kapta az építészek egyik legrangosabb díját - és nem azért, mert a Velencei Építészeti Biennále főkurátora, hanem sokkal inkább társadalmilag érzékeny projektjei okán. De ki is ő?

Megfúrták Zaha Hadid tokiói olimpiai stadionját

A sztárépítész terve a magas költségeken, de még inkább a japán közvélemény és a helyi szakma ellenállásán bukott meg.

Los Angeles: idén őrült tempóba kapcsol a múzeumipar

2015 ugyan nem múzeumi év a nyugati parti metropoliszban, de új intézmények nyílnak, mások elköltöznek, megint mások pedig megakiállításokkal robbantanak. Mi zajlik LA-ben?

Hol vannak a legjobb új és felújított múzeumok?

A választ az egyik legismertebb építészeti oldal, az Architizer adja meg, mely évről évre számos kategóriában díjazza a kiemelkedő építészeti teljesítményeket.
1   |   2   |   3