Artportal

Gerhard Richter-rajongóknak: öt kiállítás a 85. születésnapra

Richter neve ma igazi közönségmágnes, a múzeumok keresik az alkalmat, hogy műveit kiállíthassák. A legegyszerűbb apropó egy születésnap.

„Az igazi brand nem a művész, hanem a galéria” – Interjú A. Nagy Gáborral

Berlinben él és dolgozik tíz éve. Jól azonosítható képi világot hozott létre, amely úgy tűnik, sikeressé tette piaci szempontból is. Megkérdeztük, hogy van – és elég meglepő válaszokat kaptunk.

Sötét optika. Szűcs Attila festészetéről

Komoly életművet mutat be egy nagy kiállítás a budapesti Ludwig Múzeumban. Nem lehet elmenni mellette. Nem is mentünk.

„Ez a ház még mindig megvan” – Schwéger Zsófia, festő

Egy magyar művész, akivel az utóbbi időben nagyon elindult - valami. Kikerülve a művészeti oktatásból, rögtön díjak és lehetőségek találták meg. Megkérdeztük tőle: mégis, mi történik vele?

„Érzékeltem, hogy van egy korrumpált valóság” – Interjú Szűcs Attilával

A kortárs művészetre kevéssé fogékony mainstream sajtó is felfigyelt júniusi, londoni árverési sikerére. Ideje volt Szűcs Attilát is megkérdeznünk a dologról. És sok egyébről, ami még érdekesebb is.

„Isten sokadik kísérlete vagyok” – Takács Máté, festő

Megváltozom ilyenkor, amolyan farkasember effektus lép fel, ha festek – mondja. Erős, art brut-jellegű képek és finomabb, bonyolultabb kompozíciók. Eldöntetlenség vagy kettősség?

“Szeretném, ha a tanítványaim vállalnák önmagukat” - Interjú Bullás Józseffel

Festőként termékeny korszakát éli, pedig van már mire visszatekintenie. Szeptembertől mégis osztályt indít a pécsi művészeti karon. Megkérdeztük, miért most vág bele a tanításba. És sok mást is.

„Ne féljünk a saját gondolatainktól, érzéseinktől". Bujtás Móni, festő

Lehet-e színek nélkül festeni? A saját emlékek miként találkoznak a kollektív emlékezettel? Bujtás Móni arról, hogy miért monokrómak és lyukasak a vásznai. És miért nem lett pályaelhagyó.

A közép felé. Nádler István beszél munkáiról

Még a Várfok Galériában rendezett, őszi, Dimenziók című kiállítása után közelítettük meg, hogy meséljen nem könnyen difiniálható műveiről.

Nem akarok félni, a többi meg jön magától. Interjú Nemes Mártonnal

Egy rangos budapesti galériához tartozik, és első külföldi szólókiállítására készül. Méghozzá elég tudatosan. Elmondja, hogyan és miért.
1   |   2   |   3   |   4