Artportal

Egy délutánra megint megnyílnak a műtermek

Október 17–18-án ismét számos budapesti műterem nyitja meg kapuit, a művészek személyesen látják vendégül az érdeklődőket a Nyitott Műtermek Délutánján.

"Meddig mehet el a művészet?" - Pozitív: egynapos projekt a Ligetben

Az 52 éves nőt férje fertőzte meg HIV-vírussal. Márta elmúlt 15 éve a Pozitív című fotófilmben, csak egyetlen este. A művész és a kurátor a rendkívüli munkáról, a projekt jövőjéről és Mártáról beszél.

Április végén startol az OFF-Biennále Budapest

Sajtótájékoztatón mutatkozott be az OFF-Biennále Budapest független kortárs művészeti kezdeményezés. Április végén startol és rengeteg művészt vonultat fel – állami pénz nélkül.

A graffiti volt a forradalom újságja. Art War, dokfilm.

Egy kelet-német születésű dokfilmes Egyiptomban követte kamerájával az Arab Tavasz művészeit. Graffiti, stencil, forradalmi electro-pop: képek és hangok, amelyek az események krónikáját adja.

ARTplacc – a slow fesztivál

Barátai vagyunk a nyárnak, a Balatonnak és a fesztiváloknak is, de az a benyomásunk támadt az idei ARTPlacc-on, hogy képzőművészetet már csak nyomokban tartalmaz.

Gyerünk Balatonra, ami belefér. Idén is ARTplacc

Főszezon, kánikula, nagyüzem a Balatonon – ez kedvez majd a ma nyíló ARTplaccnak Tihanyban. A rendszerváltás 25. évfordulója köré szerveződik, és a Páneurópai Kortárs Művészeti Piknik alcímet viseli.

Törékeny csúcsok: a Design Hét szilikátos eseményei

Lassan három hete, hogy hivatalosan véget ért az idei Design Hét Budapest. De nem késő visszanézni: melyek voltak a legjobb szilikát témájú események? Üveg, kerámia és vidéke, a Design Héten!

A cyberkultúra képzőművészete

Webizmus - Művészet ami összeköt a világgal címmel nemzetközi tárlat nyílt szerdán a Benczúr Házban.