Artportal

Épülő félmúlt. Stúdió ’58-89, Budapest Galéria

Legfőbb ideje volt. Részben, mert a félmúlt iránt fokozódik az érdeklődés a nyolcvanas években született nemzedékben. De azért is, mert a saját jelenbeli pozícióinkat is segít értelmezni a projekt.

Lehet-e fesztivál-kompatibilis a kortárs képzőművészet?

Mi történik, ha a bulizni vágyóknak lépten-nyomon kortárs művészet akad az útjába? Jó ez nekik? Szeretik? És jó a művészetnek? A kérdéseket az idei Bánkitó Fesztiválon jártuk körül.

Vörös és kék. Cenzúra-kritika Angyalföldön, az OFF-on

A rendszerváltás előtti cenzurális esettanulmányokat és kortárs reflexiókat helyez egymás mellé egy kiállítás, a Lehel tér mögött egy rendkívül érdekes lakóház legfelső emeletén. Ott jártunk.

A védelem megeszi a lelket. PROTEKT a Stúdió Galériában

Fekete György album-simogató, a felrobbantott Gömbös-emlékmű továbbírt históriája, kiáltó szó a pusztában. Az FKSE Stúdió Galériája nagyon jó kis kiállítással rukkolt elő. PROTEKT. Megnéztük.

Emlékek nélkül emlékezni

A holokausztot nem lezárt eseménynek tekinti, és kimutatja ma is továbbélő formáit az FKSE kiállítása, A mi holokausztunk. A harmadik generáció próbál emlékezni, és nyelvet találni a traumához.

Konkrét. A Fotózás és aktivizmus csoport az FKSE-ben

Még látható az FKSE Stúdió Galériájában egy válogatás a Fotózás és aktivizmus-kurzus fotóiból. A képek között hajléktalan emberek által, illetve róluk készült munkák is vannak. Böcskei Balázs írása.

A múlt „nemkívánatos” darabkái. Átlátás 2

Szoros egymásutánban hét kiállítás nyílik a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója szervezésében, hét helyszínen. Az első adag kép már látható, az FKSE Stúdió Galériájában. Ott jártunk.

Fiatal művészetet minden karácsonyfa alá!

Patron címmel rendez egyhetes különleges karácsonyi vásárt a Fiatal Képzőművészek Stúdiója. Az esemény célja, hogy a művészeti alkotások megvásárlása minél szélesebb körben elérhető legyen.

A tulajdonviszonyok művészete

Khoór Lilla az állami és egyházi tulajdonjogok változásával foglalkozik a tudományos munka és a művészi vizsgálódás határán. Térképek, adatok, törvények. De miért érdekes ez? Az artPortal megmondja.