Artportal

„A művész is vállaljon anyagi felelősséget a karrierjéért”

A Léna és Roselli Galéria tulajdonosa úgy gondolja, közös a kockázat és közös a siker is. Interjú Orosz Ilonával, aki Budapest után Marbellán is elindul galériájával.

„Az emigráció azt jelenti, hogy az ember kezébe veszi a saját sorsát”

A 2B Galériában állított ki nemrég Barakonyi Szabolcs. Fotósorozata és mellettük az interjúk hangfelvétele Párizsban élő magyarokról szól. Menni, vagy nem menni? És ennél még jóval több is. Interjú.

„Az én cigányságomat csak te tartod számon”

Cigányok itt és ott: Spanyolországban és Magyaroszágon. Hogyan mutatja a fotográfia, a dokumentumfotó, a családi albumok világa a két roma kultúrát? A Néprajzi Múzeum munkatársa, Szuhay Péter beszél.

"Ide alig lehetett beférni"

A budapesti Akváriumban fiatal kurátorok egy következetes programot valósítottak meg. A Backstage Galéria – utolsó – kiállítása a Múzeumi határszegések címet viseli. Csiszár Mátyást kérdeztük.

A meztelen férfi titkai

A Ludwig Múzeum legújabb kiállítása izgalmas témát állít középpontba: a meztelen férfitestet. Az artPortal a budapesti tárlat társkurátorait, Turai Hedviget és Simon Katit kérdezte.

„József Attila-i horderejű figurának tartjuk Derkovitsot…”

Új Derkovits-értelmezés készül? Róla szóló szimpózium zajlott a Magyar Nemzeti Galériában (MNG) március végén, jövőre pedig ugyanott Derkovits-kiállítás nyílik.
           7   |   8   |   9   |   10   |   11