Artportal

Belülről túlhajtva. A T+U projektje Berlinben

A Marshalling Inc. egy cég, amely nagyon is létezik. A Marshalling Inc. egy cég, amely nagyon is nem létezik. Mindkettő igaz. Elmondjuk, miért.

A közép felé. Nádler István beszél munkáiról

Még a Várfok Galériában rendezett, őszi, Dimenziók című kiállítása után közelítettük meg, hogy meséljen nem könnyen difiniálható műveiről.

Nem akarok félni, a többi meg jön magától. Interjú Nemes Mártonnal

Egy rangos budapesti galériához tartozik, és első külföldi szólókiállítására készül. Méghozzá elég tudatosan. Elmondja, hogyan és miért.

Moszkva tér blues. Egy tér emlékezete a Kiscelliben

A Moszkva tér egy hely Budapesten, azaz egy hely volt. Mindenkinek kötődik hozzá emléke, sztorija. A Kiscelli Múzeum a jövő év tavaszán nagyszabású kiállításon mutatja be a tér történetét.

Egy év Isztambul közepén. Füsun Ipek interjú

Formatervező, kurátor, képzőművész. Egy éven keresztül szokatlanul izgalmas kiállításokat hozott létre a Magyar Intézetben, Isztambulban. Most leköszönt. Az artPortalnak mérleget von az eltelt időről.

A redukció nem szorongással, hanem szabadsággal tölt el. – Szíj Kamilla interjú

Az emberek sokszor megrémülnek attól, ha a rajzolás szabadságával papírt és ceruzát kapnak a kezükbe - mondja. Minimális eszközök, egyszerű, de hihetetlenül izgalmas és variábilis világ.

Felfoghatatlan lépték. Luna 1972, VILTIN Galéria

Emlékszünk az iskolai dolgozatainkra: Milyen életünk lesz 2000 után? Semmi nem valósult meg ezekből. Ám a most futó Mars-programban már toborozzák a potenciális űrhajósokat. Retúrjegy pedig nincs...

A fogyasztható igényes művészfilm kategória ékszerben

Mai tárgyakat készítek, viszont azt a nyelvet használom, ami ismerhető a hagyományos kézműves tárgyakról - mondja munkájáról Tóth Zoltán, akit az Ékszerek Éjszakája közeledtével kérdeztünk.

Minden borzalmat egy vonallal jeleztem. Lajtai Péter

Halász Péterék színházával kezdte, és irodalommal. Képzőművészettel folytatta. Emigrált Budapestről 1972-ben, 2005-ben visszatért. Közeledett a valláshoz, majd eltávolodott tőle. Elmondja, miért.

Beteg lettem a sok meghajlott gerinctől. Horváth Tibor

A magyar művészeti diaszpóra része. Berlinben él. "ad" néven Facebook oldalt indított, itt publikálja munkáit. Elege lett. Elmondja, miből. És még mást is. - Az "El lehet menni" sorozatból.
           3   |   4   |   5   |   6   |   7