Artportal

Papírmunka. A rajz ünnepe Párizsban

A hosszú időn át a perifériára szorult és mellőzött műfaj reneszánszát éli úgy a képzőművészek, mint a gyűjtők körében. És egyre izgalmasabb. Az artPortal a párizsi rajzhétvégén járt.

Outsider art a Ferencvárosban

A Ráday utca mellett nyílt újra az art brut művészek Tárt Kapu Galériája. A pszichiátria kontextusából kiemelt kiállítóhely a művészeti minőségre fókuszálva tervezi eseményeit.

Major János aktualitása

Az életműve iránti mostani fokozott érdeklődés számos aktuális problémát vet fel. Mi az, hogy identitás? Ki lehet-e bújni az álarc mögül? Ledönthetők a tabuk? Kibeszélhetővé váltak-e a traumák?

A Kelet lehelete

Nem meglepő, hogy a szocializmus épített öröksége vonzó téma a nyugati blokkban született művészek számára – ráadásul az ilyen típusú munkákkal Arany Oroszlán-díjat is lehet nyerni.

A meztelen férfi titkai

A Ludwig Múzeum legújabb kiállítása izgalmas témát állít középpontba: a meztelen férfitestet. Az artPortal a budapesti tárlat társkurátorait, Turai Hedviget és Simon Katit kérdezte.

Sosem lesz tökéletes csönd

Az emberi hang, az elhallgatás, elhallgattás kérdéseit vizsgálja a horvát Damir Očko kiállítása a Trapézban. És messze nem negatív utópiát vázol fel. Első önálló pesti tárlatán zenei előképekre mutat.

Április végén startol az első online biennále

Az április végétől fél éven át látogatható BiennaleOnline-on 180 művész állít ki, a digitális esemény belépődíj ellenében lesz látogatható - írja a Blouin Artinfo.

„Az érdekelt, hogyan működik ez a három ember családként“

Szász Lilla fotóművész Zsolti Mama mennybe megy címet viselő sorozata a 2012-es madridi PhotoEspana csoportos kiállítása után most először látható Magyarországon a Liget Galériában március 21-ig.

Iráni keresztutak

Levert forradalom emléke és fájdalmas költészet egy mexikóvárosi kiállításon. Keresztutak és középkori költők, élő költészet és kiherélt szabadság. Művészet prés alatt.
           32   |   33   |   34   |   35   |   36