Artportal

Koncept és neokoncept az Atomvárosban

„Több ezerre tehető a magyarországi neokonceptuális művek száma” – áll az ismertető szövegben, így hát a nézőben fel sem merül, hogy azt keresse, ami nincs itt. – Az artPortal a Paksi Képtárban járt.

Egy klasszikus provokátor

Pólusok a pesti térképen: a Ludwig a meztelen férfi test ábrázolásának jelentésváltozásait, a Szépművészeti Helmut Newton divat- és reklámfotós meztelen nőkben bővelkedő sorozatait mutatja be.

Az új acb: meddig mehet el egy kereskedelmi galéria?

Az acb 10. születésnapját ünnepli, minden különösebb felhajtás nélkül – de „minden szükséges eszközzel“. Felújítás és profiltváltás: elmozdultak a közintézményi szerepek és a független színtér felé.

"Ide alig lehetett beférni"

A budapesti Akváriumban fiatal kurátorok egy következetes programot valósítottak meg. A Backstage Galéria – utolsó – kiállítása a Múzeumi határszegések címet viseli. Csiszár Mátyást kérdeztük.

Egy férfi sosem meztelen

Ha mégis, a nő teszi azzá. Nekem e két mondat le is írná a Meztelen férfi című kiállítás tanulságát. Még csak egy hónapja nyílt a Ludwigban, de 40 ezren már látták. - Baglyas Erika kritikája.

A lyukkamerás ember

A camera obscura az a technika, amely leginkább képes megragadni a lassúfolyású időt. Mi készteti Bécsi Imrét arra, hogy a 4D korában hosszú expozíciós időkkel szöszmötöljön? A hihetetlen látvány.

Patti Smith kiállítása Cincinnatiben

A Robert Mapplethorpe-botrány helyszínén, a Cincinnati CAC-ban tiszteleg barátja emléke előtt az énekes-költő-képzőművész, Patti Smith.

Manipulálva

Svatopluk Mikyta legújabb munkáit bemutató kiállítását nézve könnyen asszociálhatunk a mai magyar (kultúr)politikai helyzetre – és nem csupán a narancssárga szín használata miatt.

Amikor szünetel a pokol: magyarok a Donnál

Moszkvában láthatók id. Konok Tamás haditudósítónak a Don-kanyarban 1942-ben készült felvételei. A magyar hadsereg doni szerepéről szóló viták idején, vagyis érzékeny pillanatban nyílt a kiállítás.

Aranykokárda és fekete egér. Roma Koncept a Mátyás téren

Roma-magyarok, magyar-romák. Európaiak, nemzetközi kortárs képzőművészek. És nagyon mást mutatnak, mint amit elvárnak tőlük. Nyolc művész a nyolcban, a Mátyás téri Gallery8-ben.
           34   |   35   |   36   |   37   |   38