Artportal

East Art Mags: nemzetközi együttműködésben vesz részt az artPortal

Három másik, térségbeli, kortárs művészettel foglalkozó lappal kezd együttműködést az artPortal – a cél egy közös platform elindítása, rezidencia programmal, közös tartalmak létrehozásával.

I can’t work like this. Ha dolgozni nem is, tüntetni még lehet

Sidney, Isztambul, Szentpétervár, São Paulo. Négy város, négy művészeti csúcsesemény – és négy bojkott. A történtek és a botrányok mögötteseit és következményeit egy új könyv dolgozza fel.

Hands Off! – El a kezekkel, de mitől és kinek?

Vagy 200 művész és művészetközeli személy közösen jegyzi azt a kezdeményezést, amely a jobboldali populizmussal szemben határozza meg magát. Hands Off Our Revolution! a nevük. De mit jelent mindez?

Állandósult ideiglenesség. STANDBY, m21, Pécs

Egy tizennégy éves művészcsoport, vagy inkább közösség, a Bázis kezdeni akart valamit a kissé gazdátlan, pécsi m21 galéria tereivel. És egyben állítani valamit a szobrászat aktuális helyzetéről.

A siker a változásban mérhető. Social design I.

Nekifutunk, cikksorozatban próbáljuk tisztázni, mi fán terem a social design. Konkrét projektek alapján, szemléleti azonosságokat és izgalmas praxisokat keresve. Első rész: vegyünk egy receptkönyvet!

Köztes halmazállapot. Üveg szimpózium húsz év után

A Somogy megyei Bárdudvarnok lehetne a magyar Pilchuck, az üvegművészek nagy közössége, alkotótelepe. Ez a terv? A művész és szervező Szilágyi Csillát, és a finn művészt Renata Jakowleffet kérdeztük.

"Nem hozok létre semmilyen képet vagy tárgyat" – Bajusz Orsolya

Ha művekkel nem is, olyan szövegekkel mindenképp találkozni, amelyek alatt a neve szerepel. Elmélet és aktivizmus, kiállás és rejtőzködés. Az egyik legprovokatívabb hazai művésszel beszélgettünk.

Amikor szünetel a zaj. Installációk és workshopok a Szigeten

A Bánkitó Fesztivál kapcsán már feltettük a kérdést, kompatibilis -e a fesztiválokkal a kortárs képzőművészet? Most a Sziget Fesztiválon átfogalmazzuk: milyen szerepe lehet egy bulin a művészetnek?

Lehet-e fesztivál-kompatibilis a kortárs képzőművészet?

Mi történik, ha a bulizni vágyóknak lépten-nyomon kortárs művészet akad az útjába? Jó ez nekik? Szeretik? És jó a művészetnek? A kérdéseket az idei Bánkitó Fesztiválon jártuk körül.

Önszerveződő ellenállás a globális gondok árnyékában. Berlin, nGbK

Feminista kiképzőtábornak nevezték, de nem volt igazából militáns. A berlini nGbK tere mindenestere átalakult: ellenállási stratégiákról, túlélésről, aktivizmusról szólt egy hónapig. Beszámoló.
1   |   2   |   3   |   4