Artportal

A Ludwig-dilemma

Másfél éve már, hogy Németh Ilona az Ernst Múzeumban bemutatta Dilemma című projektjét, de ahogy múlik az idő, úgy tűnik egyre pontosabbnak, élesebbnek az akkori állásfoglalás. – Mélyi József írása.

A lyukkamerás ember

A camera obscura az a technika, amely leginkább képes megragadni a lassúfolyású időt. Mi készteti Bécsi Imrét arra, hogy a 4D korában hosszú expozíciós időkkel szöszmötöljön? A hihetetlen látvány.

Patti Smith kiállítása Cincinnatiben

A Robert Mapplethorpe-botrány helyszínén, a Cincinnati CAC-ban tiszteleg barátja emléke előtt az énekes-költő-képzőművész, Patti Smith.

Manipulálva

Svatopluk Mikyta legújabb munkáit bemutató kiállítását nézve könnyen asszociálhatunk a mai magyar (kultúr)politikai helyzetre – és nem csupán a narancssárga szín használata miatt.

Iraki kortársak a Velencei Biennálén

Az Isten hozott Irakban című csoportos kiállításra kizárólag az országban élő művészek munkáiból válogattak.

Művészmozi: képzőművészek filmfesztiválja Münchenben

Művészek kísérti filmjeinek versenye, Isaac Julien retrospektív, a zsűriben Cindy Sherman a müncheni Kino der Kunst fesztiválon.

El lehet menni! El lehet menni?

Az képes jó döntést hozni, aki lefejti magáról a gyökerek hálóját. De hagyjuk itt a holmikat, a többieket? A hazát(?). Hetente útnak indul valaki. Cseke Szilárd kiállítása az emigrációról beszél.

Kívül tágas, belül milyen? Kiállás és kiállítás a Műcsarnokban

A Műcsarnok mint kortárs művészeti kiállítóhely kiemelt figyelmet kapott a MMA térnyerése révén. Vajon mire reflektál, aki ma ott kiállít? Bent, illetve kint. Az artPortal a Derkovits- Most-on járt.

Fénypróféták Pesten

A háromnapos Expanded Vjism című showcase és workshop ízelítőt adott abból, hol is tart a hazai VJ-színtér a nemzetközi mezőnyben. Az artPortal a Dürer Toronyban járt, és elmerült a VJ-múltban is.

Atelier populaire: ki az és mit akar?

Az "MMA botrányával" foglalkozó Facebook-csoportban tűntek fel a munkái. Politikai plakátok kicsiben? Karikatúrák? Gúny, vagy kétségbeesés motiválja a képeket? Király Andrást kérdeztük.
           64   |   65   |   66   |   67   |   68