Artportal

Megölték Király Tamást

A divattervező holttestét vasárnap hajnalban találták meg budapesti lakásában. Király Tamás gyilkosság áldozata lett.

Április végén startol az első online biennále

Az április végétől fél éven át látogatható BiennaleOnline-on 180 művész állít ki, a digitális esemény belépődíj ellenében lesz látogatható - írja a Blouin Artinfo.

Van az MMA-nál sokkal nagyobb zűr is

Az ellenállás melankóliája, valamint égető kérdései. Tenni, vagy nem tenni? Bátorfy Attila járt a MÜSZI-ben, az esztétikai engedetlenség esélyeiről rendezett beszélgetésen.

Már a térképen, de még a szélén?

A magyar kortárs képzőművészet csak most került fel a világtérképre, de még nem a rámenős menedzselés miatt – összegzett az Inventio Arts által a Jurányi inkubátorházba szervezett kerekasztal.

„Megalkuvások nélkül felépíteni egy galériát”

A Trapéz földrajzilag a Károlyi kert oldalában helyezkedik el, de úgy kíván működni, hogy a cím lényegtelen adat legyen. Mintha bárhol másutt a világon is lehetnének.

Korkeverék

Soha nem fordult még elő, hogy a magyar művészeti intézményrendszerben egyszerre legyen jelen ennyi korszak, a harmincas, az ötvenes vagy a hetvenes évek világa. - Mélyi József írása.

„Az érdekelt, hogyan működik ez a három ember családként“

Szász Lilla fotóművész Zsolti Mama mennybe megy címet viselő sorozata a 2012-es madridi PhotoEspana csoportos kiállítása után most először látható Magyarországon a Liget Galériában március 21-ig.

Szentpéterváré a 2014-es Manifesta

Az Ermitázs és más szentpétervári helyszínek adnak majd otthont a tízedik Európai Kortárs Művészeti Biennálénak, a Manifestának 2014-ben – jelentették be a szervezők február végén.

Az MMA folyója

Egy évtizedekkel ezelőtt külföldre szakadt hazánkfia fura időutazás részese lehetett volna, ha valamilyen különös véletlen folytán péntek este a Fiatal Képzőművészek Stúdiója hátsó helyiségébe téved.

Javaslatok egy Mars-programhoz

Mire jutott az első Képzőművészeti Egyeztető Fórum a Jurányiban?
           63   |   64   |   65   |   66   |   67