Artportal

Senki nem állt szóba a Vár ügyében párbeszédet kezdeményezőkkel

Tavaly nyílt levélben szorgalmazott párbeszédet a budai Vár rekonstrukciójának ügyében egy sor neves hazai értelmiségi. Most új levelet írtak, mert a döntéselőkészítésben senki nem figyelt rájuk.

Oroszországban minden változatlan: Pavlenszkijt a börtönből a pszichiátriára vitték

Nincs ironikusabb és szomorúbb annál, ami az orosz akcióművésszel, Pjotr Pavlenszkijjel történik.

Fiatal művészek: nem az MMA-ra és az NKA jelenlegi formájára

A pályakezdő kortárs művészeket tömörítő egyesület, az FKSE közleményben tudatta, nem vesz részt a megváltoztatott összetételű NKA pályázati és kuratóriumi rendszerében.

Régi dilemmák kora. Intézményi körkép 2015 végén

Hibernáció-közeli állapotban a művészet hazai intézményrendszere. Olykor még életjelenségeket produkál, de valójában már kiüresedett. De mi van, mi jöhet helyette, és vele szemben? Évértékelő.

Mit szólnak a francia művészek a szélsőjobb „kultúrpolitikájához”?

A francia szélsőjobb a regionális választások előtt a képzőművészeket is megkörnyékezte. Ők viszont köszönik, de nem kérnek a Le Pen-féle állami „gondoskodásból”.

Privát és állami nacionalizmus, harsányan üres intézmények

Miközben a lehető legérvényesebb kérdéseket teszi föl nemzetről és államról egy budapesti kiállítás, elgondolkodtunk, miért nem egy nemzeti nagyintézmény mutatta be?

Tiltakozás zajlott az MMA közgyűlésén

Langyosan indult, forró lett a vége: az MMA közgyűlésén érdemben nem volt szó az NKA bekebelezéséről, de néhány tiltakozó mégis szóba hozta.

Velencei Biennále: Fabényi Júlia lett a magyar nemzeti biztos

A budapesti Ludwig Múzeum igazgatója Balatoni Monika távozása után veszi át a posztot.

Lemondott Balatoni Monika

A velencei biennále nemzeti biztosa, Balatoni Monika lemondott. Felmentését szeptember végével kezdeményezte Balog Zoltán miniszternél.

Blokád alatt a magyar pavilon Velencében

A Velencei Biennále helyszínén, a Giardiniben, magyar aktivisták egy csoportja blokád alá vette a magyar pavilont, tiltakozásul a kerítésépítés miatt.
           3   |   4   |   5   |   6   |   7