Artportal

Oroszok hihetetlen kalandjai Bécsben: Viennafair

Célcsoport: az orosz milliárdos gyűjtők. Ennek érdekében indított offenzívát a Viennafair két évvel ezelőtt. Stratégiát és imázst váltottak. De jó ez így? Itt, a szomszédban: Viennafair.

London Calling: régi- és kortárs üveggyűjtők útja a magyar piacra

Egy Bécs-Budapest túra során üveggel foglalkozó brit gyűjtők és kurátorok látogattak műhelyeket, múzeumokat, műtermeket. Találkoztak és vásároltak. Kikkel és mit? Az artPortal a szervezőket kérdezte.

Telehor: egy fantasztikus folyóirat új élete

A Moholy-Nagy Lászlóról szóló 1936-os Telehor-különszám a maga idején is speciális volt. Hálózatos, többnyelvű, korát meghaladó produktum. Fakszimile kiadása gyűjtők, szakértők számára kihagyhatatlan.

Molnár Verával ünnepel a párizsi Torri galéria

Eddig be nem mutatott művek is szerepelnek Molnár Vera párizsi kiállításán, amely a Torri galéria évfordulós tárlata is.

Collegium Hungaricum: izgalmas projekt a berlini őszi pezsgésben

Szeptember 20. és 22. között a Collegium Hungaricum fontos helyszín lesz a Berlin Art Week-en. A Momentum Worldwide-dal és a szczecini Trafo-val közös eseményükön több magyar művész is kiállít.

„A művész is vállaljon anyagi felelősséget a karrierjéért”

A Léna és Roselli Galéria tulajdonosa úgy gondolja, közös a kockázat és közös a siker is. Interjú Orosz Ilonával, aki Budapest után Marbellán is elindul galériájával.

Rekordszámú magyar résztvevő az idei ViennaFair-en

Még közel negyedév van a ViennaFair 2013-ig, de egy rekord már biztos: kinti nemzetközi vásáron még soha annyi magyar galéria nem vett részt, mint ahány jelentkezését a bécsi szervezők elfogadták.

Magyar tagok a Tate Gallery támogató testületében

Somlói Zsoltot és Küllői Pétert beválasztották a Tate Gallery új területekre fókuszáló gyűjteményépítését segítő bizottságába. Komoly presztízs és élmény is a munka. Somlói Zsolt műgyűjtőt kérdeztük.

Orosz sztárok, tutista gyűjtők: Art Paris

A vásár idei vendége Oroszország, így került a Grand Palais elé a Galerie Suzanne a Recycle Group hat méteres, állványzatból emelt installációja, a Façade. Mögötte zajlott a szokásos üzletmenet.

Már a térképen, de még a szélén?

A magyar kortárs képzőművészet csak most került fel a világtérképre, de még nem a rámenős menedzselés miatt – összegzett az Inventio Arts által a Jurányi inkubátorházba szervezett kerekasztal.
           14   |   15   |   16   |   17   |   18