Artportal

Magyar művészek külföldi kiállításokon XXVI.

A szomszédok, valamint Skandinávia jelentik a fő irányt, de ott van a listánkon több más európai ország, sőt az USA és Kína is. Körkapcsolás, tényleg rengeteg kiállítással.

„Ez a ház még mindig megvan” – Schwéger Zsófia, festő

Egy magyar művész, akivel az utóbbi időben nagyon elindult - valami. Kikerülve a művészeti oktatásból, rögtön díjak és lehetőségek találták meg. Megkérdeztük tőle: mégis, mi történik vele?

Magyar művészek külföldi kiállításokon XXV.

Itt van az ősz, dübörög a kiállítási szezon. A legtöbb hír Bécsből érkezett, de körülnéztünk több német városban, és Párizsban, Prágában, Rotterdamban is. Körkapcsolás!

„Bécs egyre fontosabb” – Christina Steinbrecher-Pfandt, Vienna Contemporary

A magyar jelenlét a legstabilabb és a legnagyobb számú a térségből – mondja a Vienna Contemporary művészeti vezetője. A jövő útját a szakosodásban látja, és nem változtatna a vásár profilján.

„A néma tiltakozás érintett meg leginkább” – Interjú Rózsa Farkassal

A kortárs művészet afféle slágerlistáin feltűnt egy új, magyar név. Idehaza kevesen ismerik, igaz, nem is itt született. Londonban van galériája, s most, hogy Budapesten járt, megkerestük.

START, London: egyre több galéria, köztük két magyar is kiállítók között

Dinamikusan növekszik a fiatal londoni vásár: tavalyhoz képest egyharmaddal több galéria vett részt a programja szerint feltörekvő alkotókra és új művészeti központokra koncentráló START-on.

Magyar művészek külföldi kiállításokon XXIV.

Annyira pörög a kiállítási szezon - külföldön -, hogy alig két héttel a XXIII. rész után máris itt a következő! Ki, hol, mit állít ki? Körkapcsolás.

Négy az egyben: nagyszabású magyar kiállítássorozat Floridában

Nagyot alakít egy floridai kisváros a magyar forradalom 60. évfordulóján.

Magyar művészek külföldi kiállításokon XXIII.

Rövid nyári szünet után újra beindult a nagyüzem – régi és új nevekkel, megszokott és először felbukkanó helyszínekkel. Az artPortal pedig ismét körülnézett.

LennonOno Grant For Peace 2016: Ladik Katalin is a díjazottak között

John Lennon születésnapján, október 9-én adják át azt a díjat, amelyet felesége alapított 2002-ben. Az idei díjazottak között Ladik Katalin is szerepel - jelentette be Yoko Ono.
           2   |   3   |   4   |   5   |   6