Artportal

„A néma tiltakozás érintett meg leginkább” – Interjú Rózsa Farkassal

A kortárs művészet afféle slágerlistáin feltűnt egy új, magyar név. Idehaza kevesen ismerik, igaz, nem is itt született. Londonban van galériája, s most, hogy Budapesten járt, megkerestük.

START, London: egyre több galéria, köztük két magyar is kiállítók között

Dinamikusan növekszik a fiatal londoni vásár: tavalyhoz képest egyharmaddal több galéria vett részt a programja szerint feltörekvő alkotókra és új művészeti központokra koncentráló START-on.

Magyar művészek külföldi kiállításokon XXIV.

Annyira pörög a kiállítási szezon - külföldön -, hogy alig két héttel a XXIII. rész után máris itt a következő! Ki, hol, mit állít ki? Körkapcsolás.

Négy az egyben: nagyszabású magyar kiállítássorozat Floridában

Nagyot alakít egy floridai kisváros a magyar forradalom 60. évfordulóján.

Magyar művészek külföldi kiállításokon XXIII.

Rövid nyári szünet után újra beindult a nagyüzem – régi és új nevekkel, megszokott és először felbukkanó helyszínekkel. Az artPortal pedig ismét körülnézett.

LennonOno Grant For Peace 2016: Ladik Katalin is a díjazottak között

John Lennon születésnapján, október 9-én adják át azt a díjat, amelyet felesége alapított 2002-ben. Az idei díjazottak között Ladik Katalin is szerepel - jelentette be Yoko Ono.

Tényleg Kelet-Európában lesz a következő nagy művészeti boom?

Hosszú elemzés jelent meg térségünkről a nemzetközi sajtóban, sokatmondó címmel: Eastern Eden? Így áll a szcénánk – külső szemmel. A helyzet nem jó, de talán nem is reménytelen.

Magyar művészek külföldi kiállításokon XXII.

Eredetileg nyári szünetet terveztünk a sorozatban, de hiába. Úgy tűnik, ma már nincs holtszezon. Új arcok, új helyszínek a legfrissebb válogatásban.

Amikor művészek és nem-művészek hoznak létre művészetet. Manifesta 11., Zürich

A hazai sajtó alig vesz róla tudomást, pedig most zajlik Európa nomád biennáléja, a Manifesta 11. kiadása. Ráadásul figyelmet keltő magyar részvétellel. Színes, szagos, szélesvásznú tudósítás.
           3   |   4   |   5   |   6   |   7