Artportal

Tényleg Kelet-Európában lesz a következő nagy művészeti boom?

Hosszú elemzés jelent meg térségünkről a nemzetközi sajtóban, sokatmondó címmel: Eastern Eden? Így áll a szcénánk – külső szemmel. A helyzet nem jó, de talán nem is reménytelen.

Magyar művészek külföldi kiállításokon XXII.

Eredetileg nyári szünetet terveztünk a sorozatban, de hiába. Úgy tűnik, ma már nincs holtszezon. Új arcok, új helyszínek a legfrissebb válogatásban.

Amikor művészek és nem-művészek hoznak létre művészetet. Manifesta 11., Zürich

A hazai sajtó alig vesz róla tudomást, pedig most zajlik Európa nomád biennáléja, a Manifesta 11. kiadása. Ráadásul figyelmet keltő magyar részvétellel. Színes, szagos, szélesvásznú tudósítás.

Ott vagyunk már? Magyar hódítás Londonban: a háttér

Sokan kisebbfajta áttörésről beszélnek máris: főként Maurer Dóra sikerei nyomán megjelent művészetünk a világ egyik centrumában. Valóban így volna? Utánajártunk, mi áll a folyamatok hátterében.

Jó vásárt csináltak. Jelentés az idei Art Baselről

Korai volna temetni a művészeti vásárokat: az Art Baselnek az idei az eddigi egyik legsikeresebb kiadása volt.

Magyar művészek külföldi kiállításokon XXI.

A gyakran felbukkanó osztrák, német, francia, amerikai, cseh, szlovák helyszínek mellett most spanyol és svéd szereplésekről is beszámolunk. És visszatérünk egy díjazott portugáliai kiállításra is.

Ennyit még nem fizettek élő magyar művész munkájáért

Mérföldkőhöz érkeztünk? Csak az összeg változott, a rekorder személye nem: Reigl Judit törte át a 100 millió forintos korlátot.

Sotheby’s London, Contemporary East: komoly magyar előrelépés

Emlékeznek? 2013-ban még nem működött a hasonló aukció. Most a 10 magyar tételből 8 elkelt.

Magyar művészek külföldi kiállításokon XX.

Úgy tűnik, most kíváncsi ránk a nagyvilág: ez a rengeteg hír alig egy hét alatt gyűlt össze. Többen először szerepelnek áttekintésünkben. Körkép.
           3   |   4   |   5   |   6   |   7