Artportal

Megint beintett egy amerikai múzeum Trumpnak

A hét országot érintő beutazási tilalmat ugyan felfüggesztették, de a tiltakozó akciók folytatódnak a múzeumi szférában is. Ehhez a massachusetts-i Davis Museum is hatásos formát választott.

Így reagált a MoMA Trump beutazási tilalmára

Elegánsan, de határozottan reagált a világ egyik legfontosabb modern művészeti múzeuma a hét, többségében muszlimok által lakott ország polgárainak kitiltásárta.

Menekültekről, pátosz nélkül. Művészet és migráció 4.

A média, de a művészet is sokszor torzítja a menekültekről való beszédet. Pátosz, esztétizálás vagy rémüldözés helyett tárgyilagosan, szolidárisan kellene megszólalni. Sigrun Drapatz, német művész.

Elhagyni a komfortzónát. Fotóshallgatók az idegenségről

Idegen voltam. Ezt a címet kapta a MOME másodéves fótószakosainak féléves feladata. Emigráció, menekült-lét, idegenség és befogadás kérdéseit vizsgálták. Hihetetlenül izgalmas művek születtek.

"Amikor már teljesen eszköztelennek érzed magad" Fátyol Viola képei a Keletiből

Az artPortal az elmúlt hetekben több olyan anyagot is bemutatott, amely a budapesti Keleti pályaudvaron készült a menekültkrízis napjaiban. Fátyol Viola nem fotózni ment oda. Aztán mégis fotózott.

Falfirkák a Keleti Pályaudvaron. Fliegauf Gergely fotói

"Minden, a szegregációt szimbolizáló fal egy idő után szabadságvágyat hirdető üzenő felületté válik. Így történt ez a Keletiben is." - írja blogján a képek készítője.

Keleti pályaudvar, Budapest. Badacsonyi Ferenc fotói

Kétezertizenöt, szeptember eleje. Ezrek a Keleti pályaudvar környékén. További sorsuk bizonytalan, csak azt tudni, zömmel a pusztulás elől menekülnek. Egy hétköznap a humanitárius krízis árnyékában.

Kerítés. A FreeDoc megmutatja, hogy néz ki közelről

Határzár / Magyarország 2015.08.13. Ez a címe Csoszó Gabriella új fotósorozatának, amelyet a hazai közélet eseményeit, folyamatait dokumentáló projektje, a FreeDoc keretében készített és publikált.