Artportal

Így reagált a MoMA Trump beutazási tilalmára

Elegánsan, de határozottan reagált a világ egyik legfontosabb modern művészeti múzeuma a hét, többségében muszlimok által lakott ország polgárainak kitiltásárta.

Hogyan sodorják pénzügyi válságba az amerikai múzeumokat a bőkezű mecénások?

Több adomány: több mű. És nagyobb bemutatótér. Ehhez viszont új épület is kell, vagy akár profilt is muszáj váltani. Ördögi körnek tűnik. De ki kell-e belőle lépni egyáltalán?

Larry Gagosian a katari emír családjával pereskedik

Jelenleg a MoMA-ban lathato a Picasso-szobor, de a kiállítás zárása után, pár hét múlva valakinek vissza kellene kapnia. De egyelőre nem világos, kinek is. Százmilió dolláros fülemüle-per?

Megbukott a Björk-show a MoMA-ban

Rég volt egy kiállítás megítélése annyira negatív a modern művészet New York-i fellegvárában, mint az izlandi énekesnő jelenleg zajló show-ja esetében. A bukás lavinát indíthat el?

Ésszerű lépés vagy a közvagyon elherdálása?

Ha lassan is, de növekszik az igennel szavazók tábora abban a vitában, amely a közgyűjteményekben őrzött műtárgyak eladhatóságáról folyik világszerte. Megnéztük, miként is áll most a vita!

Digitális nyári zivatar a MoMA-ban

A londoni rAndom International digitális installációja különleges élménnyel ajándékozza meg a látogatókat: úgy élhetik át az esőzést, hogy közben egyetlen csepp sem esik rájuk.

Tilda Swinton kifeküdt a MoMA-ban

Az alvó Tilda Swintont tekinthették meg a New York-i Modern Művészetek Múzeumának látogatói szombaton.