Artportal

Felhőjárás vagy menetelés a valóság talaján? Social design III.

A MOME EcoLab elmúlt öt évét összegzi egy most megjelent könyv. Arra is akalmas, hogy eltöprengjünk a társadalmi design ideáinak és a társadalmi helyzet reáliáinak viszonyán.

Ügyek ellenszélben. Social design II.

Miként lehet eljutni a segíteni akarástól a probléma felismerésén át egy tárgy, termék megtervezéséig? És mi a tényleges segítség? Kritikus helyzetek, kritizált tárgyak. Sorozatunk második része.

Elhagyni a komfortzónát. Fotóshallgatók az idegenségről

Idegen voltam. Ezt a címet kapta a MOME másodéves fótószakosainak féléves feladata. Emigráció, menekült-lét, idegenség és befogadás kérdéseit vizsgálták. Hihetetlenül izgalmas művek születtek.

A fogyasztható igényes művészfilm kategória ékszerben

Mai tárgyakat készítek, viszont azt a nyelvet használom, ami ismerhető a hagyományos kézműves tárgyakról - mondja munkájáról Tóth Zoltán, akit az Ékszerek Éjszakája közeledtével kérdeztünk.

Mit tanulhatunk a zöld algáktól?

"Minden megnyitón borozgatunk, sajnálkozunk, gondoltam, mi lenne, ha csinálnánk is valamit." - Vékony Fanni ékszertervező beszél arról, miért és hogyan lett az Ékszerek Éjszakája. És sok másról is.

Szikszay Etusnak üzenjük: a kerámiatervezés szak nem szűnik meg, csak átalakul

Mint arról beszámoltunk, művészeti területeket is érint az új felsőoktatási törvény, amelynek értelmében számos képzés megszűnik. És / vagy átalakul. A kerámia és üveg marad, csak máshogy?

Hozzányúlni kötelező. A MOME TechLab és az új múzeumok

A Kreatív Technológia Labor a MOME-n 2010 óta viszi a Digitális Múzeum kurzust, ahol többszörösen díjazott alkotások is születnek. Ruttkay Zsófia arról beszél, mit tudnak az új idők új múzeumai.

Betonajkak és leheletfinom papírok

Kelet-ázsiai hatások, az anyag iránti rajongás, és kifinomult kézműves technikák használata. Betontól a papírig és vissza, két fiatal tervezőművész a FISE galériában.

Nyomtass ruhát PET palackból! - Magyar döntős az Electrolux designversenyén

Több mint tíz éve rendezi a svéd márka, diákok és frissen végzett hallgatók számára meghirdetett formatervezési versenyét. Döntős a MOME hallgatója, Kovács Apor PETE névre keresztelt koncepciója is.

És mindig csak képeket... Európa Kiadó archívum a MOME-n

A MOME Média Design tanszékén készül az Európa Kiadó zenekar digitális archívuma. A 80-as évek undergroundjának találkozása a 21. századi technikával, a kortárs képzőművészet terepén.
1   |   2