Artportal

Pazarló csőd: fotóművészeti Nemzeti Szalon a Műcsarnokban

Az MMA tulajdonolta Műcsarnok tovább keresi szakmai önazonosságát és legitimációjának lehetőségeit. Most sem találja. De ez még messze nem minden.

Tavaszi tárlat. Megnyílt az Itt és most. Videó.

Szombaton, április 25-én délután megnyílt a Műcsarnokban a Nemzeti Szalon. A pénteki sajtóbejáráson forgattunk.

A fő kérdés, hogy bírod-e évekig a nyomást. Gyarmati Zsolt interjú

A street art-ból, urban art-ból indult, de a galériákba vágyik. Képeit gyűjtik, de nem itthon. Elfogadta a Műcsarnok meghívását, pedig tudja, hogy a hely nagyon problematikus. De mindezt vajon miért?

Mi fér még bele? Dilemmák a Mélycsarnokban

Az egykori NDK-ban a szeretteiket besúgó informátorokról szóló kiállítás elgondolkodtatta szerzőnket. Nem tudta csak múltfeltárásként nézni a kiállítást. Még öt napig nyitva.

"Visszatérnek a nyolcvanas évek"

Egy éven át heti egy mű a Műcsarnok falain kívül: előtte, mellette, a köztéren. A helyzetre reagálva. A Kívül tágas című sorozat akár klasszikus projektnek is felfogható. De másnak is. Interjú.

Nyilvánosságot követel az MMA ügyeiben a Szabad Művészek csoport

Nyílt levélben hívja fel az MMA és a miniszterelnök figyelmét a Szabad Művészek csoport arra, hogy az MMA "mulasztásos törvénysértésben" van. Egyben transzparenciát követelnek a köztestülettől.

„Fejleszteni a látást, és követni az ösztönöket” – Julia Stoschek

Egy igen komoly gyűjtemény tulajdonosa, amely kizárólag a videóra épít. A MOMA videó-kuratóriumának tagja. Most pedig Budapesten járt, a kollekcióját bemutató kiállítás megnyitóján a Műcsarnokban.

Megszólalnak a Műcsarnok dolgozói: nem az MMA-ra

Közleményben jelenti ki a Műcsarnok 13 munkatársa, nem ért egyet azzal, hogy az intézmény az MMA tulajdonába kerül. Tiltakoznak az egyeztetés hiánya miatt, és féltik a szakmai munka folytonosságát.

10 design tárgy a Műcsarnokból, amit kipróbálnánk

Felhasználóbarát fogkefe, közösségépítő hátizsák, régi idők moziját idéző arculatterv... Minden, ami az artPortal-nak tetszett a Magyar Formatervezési Díj kiállításán, a Műcsarnokban.

Művészek demonstrációja a Műcsarnoknál

Jelképes gyászszertartást rendezett az Összefogás a kortárs művészetért nevű csoport a Műcsarnoknál. A parlament hétfőn szavazott arról, hogy az MMA tulajdonába kerül az intézmény.
1   |   2