Artportal

Hogyan sodorják pénzügyi válságba az amerikai múzeumokat a bőkezű mecénások?

Több adomány: több mű. És nagyobb bemutatótér. Ehhez viszont új épület is kell, vagy akár profilt is muszáj váltani. Ördögi körnek tűnik. De ki kell-e belőle lépni egyáltalán?

Aggódó hangok kísérik az új német műtárgyvédelmi törvényt

Az előzetes tervezetet ért bírálatok egy részét figyelembe vették a törvényalkotók, de a műkereskedők és a gyűjtők továbbra is tiltakoznak. Ők tényleg nem járnak jól az új törvénnyel.

Kivételes Georgia O'Keeffe show Londonban

A Tate Modern új szárnyának megnyitása óta az amerikai festőnő retrospektív tárlata az első nagyszabású időszaki kiállítás. Soha rosszabb indulást!

Anarchia a monarchiában: mit akar Araki a pornográfiával?

Egy nagy és vitatott japán fotós, Nobuyoshi Araki életműkiállítása Párizsban, a Musée Guimet-ben. Tizennyolc év fölött.

Ha belépsz a műterembe, egyből zseni leszel? – Petit Palais, Párizs

Fotósok, akik szeretnék meglesni a nagyvadat az élőhelyén. Művészek, akik megteremtik saját közegüket, élnek és szerepelnek benne. Képzőművészek a műtermükben Munkácsytól Jeff Koons-ig.

Természetes, népi és absztrakt. MUDEC, a Kultúrák Múzeuma Milánóban

Végre eljutottunk a tavaly megnyílt Kultúrák Múzeumába Milánóban. Elmondjuk és megmutatjuk, mit láttunk. Muszáj egy kis elmélettel kezdeni, de nyugi: utána jön a látnivaló!

Helycserék és fejcserék: körülnéztünk Párizsban

A francia fővárosban új kiállítóhelyek nyílnak, régiek zárják be kapuikat; új vezetők kerülnek funkcióba, néhányan a régiek közül pedig a bíróságon töltik napjaikat. Körkép a párizsi színtérről.

Tintoretto, Rubens és Mantegna került elő a bokrokból Ukrajnában

Spagetti-westernbe illő módon raboltak el képeket a közelmúltban Veronából. Most meglettek a műkincsek, Európa egy másik pontján, Ukrajnában. Elmondjuk, hogyan.

Már aukciósháza is van a katari uralkodónak

Tamim bin Hamad Al Thani, katari emír és családja eddig vevőként játszott kiemelkedő szerepet a műkereskedelemben, most beszálltak az értékesítésbe is. Újabb érdekes fejlemény egy feltörekvő piacon.

Olaszország: 1 milliárd euró a kulturális örökségre 2020-ig

Nagyobb pénz-injekciót kap az olaszországi kulturális örökségvédelem: 33 műemlék, régészeti lelőhely, illetve múzeumi intézmény között osztanak fel egymilliárd eurót.
           1   |   2   |   3   |   4   |   5