Artportal

Tintoretto, Rubens és Mantegna került elő a bokrokból Ukrajnában

Spagetti-westernbe illő módon raboltak el képeket a közelmúltban Veronából. Most meglettek a műkincsek, Európa egy másik pontján, Ukrajnában. Elmondjuk, hogyan.

Már aukciósháza is van a katari uralkodónak

Tamim bin Hamad Al Thani, katari emír és családja eddig vevőként játszott kiemelkedő szerepet a műkereskedelemben, most beszálltak az értékesítésbe is. Újabb érdekes fejlemény egy feltörekvő piacon.

Olaszország: 1 milliárd euró a kulturális örökségre 2020-ig

Nagyobb pénz-injekciót kap az olaszországi kulturális örökségvédelem: 33 műemlék, régészeti lelőhely, illetve múzeumi intézmény között osztanak fel egymilliárd eurót.

Milliárdos műgyűjtők presztízsharcából profitál Párizs

Ez lett a hét vezető híre a művészeti világsajtóban: Bernard Arnault után François Pinault is magánmúzeumot nyit a francia fővárosban. Még szebb, még jobb, még nagyobb?

Alámerülés. Velvet Underground kiállítás Párizsban

Ötvenéves a Banana-album, azaz a Velvet Underground első lemeze, az Andy Warhol tervezte híres borítóval. Nosztalgikus alámerülés egy amerikai, minden szempontból anti-rockzenekar világába.

Aranyból lesz az új WC a Guggenheimben

Különös műtárggyal gazdagodik a Guggenheim Museum gyűjteménye, s hogy népszerű lesz, az szinte biztos. Eközben a múzeum az Abu Dhabiban épülő részleg munkásainak problémáit lesöpri az asztalról.

Nincs tovább: június 30-án végleg bezár az Essl Museum

Amit a Baumax építőanyagipari áruházlánc csődje előrevetített: Karlheinz Essl kénytelen bedobni a törülközőt.

Tipp nyárra: fluxus a Loire völgyében

Mióta három évvel ezelőtt a franciaországi Blois-ban megnyílt a Fondation du doute, azaz A Kétely Alapítványa, már nem csak a híres Loire-menti kastély vonzza a látogatók sokaságát a városba.

Ezek voltak a világ legnépszerűbb múzeumai 2015-ben

A 2015. novemberi párizsi terrorista merényletek utáni visszaesés sem tudta veszélyeztetni a Louvre sok éve őrzött első helyét.

Jövő-menő múzeumigazgatók

Számos világhírű múzeum kap új vezetőt ezekben a hónapokban. A távozók között van olyan, akit nem tudnak megtartani és olyan is, akit küldenek.
           2   |   3   |   4   |   5   |   6