Artportal

Egy magyar hajléktalan festő és az osztrák módszer

Tizenhárom évig az utcán élt és festett Budapesten. Most Bécsben él, fedél van a feje fölött, és művésznek ismerik el. Bakos Tamás hihetetlen története.

A szét-tape-elt város. Tape Art Convention, Berlin

Még tart Berlinben egy sajátos street art-műfaj, a tape art idei dzsemborija. Ragasztószalag, szigszalag, vagy amit akartok, a lényeg: az anyag törvényszerűségeit és színeit a legjobban kihasználni.

„A punk a hatalmi pozíciók ellen dolgozott” – Oltai Kata, kurátor

A legjobbat használjuk, a maradékot! - szól a kArton Galéria kiállításának címe fordításban. A punk alapmondata, de hát a magyar punk más volt, mint a brit és az amerikai. Vagy annyira mégsem?

„Gubancosak lettek a képeim” – L.Ritók Nóra

Vizuális nevelés, ami mégsem csak az, mert a hátrányos helyzetű gyerekek személyiségével, szocializációjával foglalkozik. Ez a misszója az Igazgyöngy alapítványnak, és vezetőjének, aki maga is alkotó.

Azt nézem, amit te nem látsz. Autizmussal élők munkái Budapesten

Állandóságot próbálnak teremteni abból a kiszámíthatatlan káoszból, ami számukra a világ. De hát a világ olykor másoknak is ilyen. Mit látnak, milyen összefüggéseket teremtenek az autizmussal élők?

Városi méhészet a Műcsarnok teraszán

Közösségi méz: társadalmi és művészeti projekt is az első budapesti városi méhészet a Műcsarnok mögött. A méhkaptárok tetején egy mikromúzeum is nyílt. Mini demokrácia modell fogyasztható eredménnyel.

Streetart fesztivál Torontóban

Egy éven át helyi és nemzetközi street artosok hatalmas képei díszítik a város egyik főútvonalát.

Outsider art a Ferencvárosban

A Ráday utca mellett nyílt újra az art brut művészek Tárt Kapu Galériája. A pszichiátria kontextusából kiemelt kiállítóhely a művészeti minőségre fókuszálva tervezi eseményeit.