Artportal

A Kolozsvár-mítosz keresése és más történetek II.

Vágta a kolozsvári kortárs színtéren - riport az Est Art Mags projekt keretében, második rész.

Így került közelebb Aleppo Drezdához

Ütős és elgondolkodtató „ideiglenes emlékművet” avattak Drezdában. Csak április elejéig lesz látható, mégis nagyobb vihart kavart, mint sok, az örökkévalóságnak szánt köztéri mű az utóbbi években.

Yolocaust. Hát szabad ilyet csinálni?

Egy projekt, amely viharos gyorsasággal járta be a netet, azokat a szelfizőket leckézteti, akik a berlini holokauszt emlékműnél fotózták le magukat. De mit ér el a már nevében is provokatív Yolocaust?

Sztrájk, kiállítás, tüntetés: művészdemonstrációk Trump beiktatása körül

Még az is lehet, hogy megáll az élet a művészeti helyszíneken az USA-ban, január 20-án. De ami biztos: a nőművészek odacsapnak, másnap pedig ott lesznek a 100 ezer tüntető nő között, Washingtonban.

Aleppo / Guernica. Művészek akciója a Kossuth téren

Képzőművészek és tervezőművészek közösen hoznak létre egy nagy képet, amely nemzetközi útra indul, de előtte még a péntek esti szolidaritási demonstráció díszlete lesz.

Róma dekonstrukciója. Kiállítás az örök város élő díszletében

Adott a város, melynek mítoszt kovácsolt évezredek óta alakuló történelme. De mindez köddé válna, ha a város tárgyi örökségétől megfosztva ébredne. Egy kiállítás megkísérli a lehetetlent.

Lehet-e fesztivál-kompatibilis a kortárs képzőművészet?

Mi történik, ha a bulizni vágyóknak lépten-nyomon kortárs művészet akad az útjába? Jó ez nekik? Szeretik? És jó a művészetnek? A kérdéseket az idei Bánkitó Fesztiválon jártuk körül.

Banksy calais-i menekülttáborra emlékező műve: eltakarva, digitalizálva, eltávolítva

Banksy új munkáját, amelyet Londonban, a francia követség mellett fújt fel, és a calais-i menekülttábor felszámolására emlékezik, azaz: kritizálja, az épület tulajdonosa eltávolíttatta.

Banksy ismét fújt, ezúttal a menekültkérdésről

Lehet, hogy ez az egész helyzet majd megoldja saját magát... - szól az egyik graffiti szövege. Banksy most széljegyzeteket fűzött a menekültkérdéshez, az egyik gócpontban, Calais-ban.

Konténerekben vándorol be a művészet nyolc városba

Ősszel a Szabadság tér megváltozik. A következő két hónapban 8 szállítókonténer érkezik Európa különböző pontjairól. Titkos szobák. Éjszaka lakat alatt, napközben pedig kiállítótérré válva. De miért?
1   |   2   |   3