Artportal

Civil menet Aleppóért. Művészet és migráció 5.

Március 22-én, amikor a Civil March For Aleppo éppen Szarajevóba ért, Pécsen lezajlott egy performance, egy szolidaritási menet. Egy résztvevő beszámolója.

A hotel, ahol minden szoba falra néz. Mit akar Banksy Betlehemben?

A nyilvánosság előtt továbbra sem mutatkozik, de személye folyamatos beszédtéma. Banksy most egy nagyon figyelemre méltó projekttel jelentkezett. A Walled-Off szálloda és művészi projekt is egyben.

Így került közelebb Aleppo Drezdához

Ütős és elgondolkodtató „ideiglenes emlékművet” avattak Drezdában. Csak április elejéig lesz látható, mégis nagyobb vihart kavart, mint sok, az örökkévalóságnak szánt köztéri mű az utóbbi években.

Börtön és önkéntes száműzetés között választhatott az orosz akcióművész

Pjotr Pavlenszkij az utóbbi mellett döntött; élettársával és két gyermekével együtt menedékjogot kér Franciaországban. Évtizedes börtönbüntetés is várhatott volna rá Oroszországban.

A siker a változásban mérhető. Social design I.

Nekifutunk, cikksorozatban próbáljuk tisztázni, mi fán terem a social design. Konkrét projektek alapján, szemléleti azonosságokat és izgalmas praxisokat keresve. Első rész: vegyünk egy receptkönyvet!

Google-transz és Facebook-zikkurat. Bábeli látomások a Bazilikában

Még látható a Planetbabel, a Bazilika rejtett, de nem kevésbé izgalmas, emeleti kiállítóterében. Zűrzavar a város fölött, amelybe kristáytiszta művészi gondolatok visznek rendet. Vagy káoszt.

„Tétje lett ennek az egésznek” – Az Eleven Emlékmű két éve

Két éve zajlik, és nem úgy néz ki, hogy a résztvevők be akarnák fejezni. Az Eleven Emlékmű a személyes és kollektív emlékezet erejével szállt szembe a történelemhamisítással. Sikeresen.

Öt izgalmas hétvégi program a Budapest ArtWeek-en

Hogy könnyebb legyen választani, öt kultúrcsemegét ajánlunk erre a hétvégére a Budapest Artweek pazar és bőséges programkínálatából.

Kiakadt a koppenhágai rendőrség az aktfotókon

A szilikonmelles reklámfotók nem veszélyeztetik a fiatalkorúak egészséges fejlődését, a művészi aktfotók viszont igen – legalábbis a dán főváros rendőrsége szerint. Itt a skandináv liberalizmus vége?

Moszkva tér blues. Egy tér emlékezete a Kiscelliben

A Moszkva tér egy hely Budapesten, azaz egy hely volt. Mindenkinek kötődik hozzá emléke, sztorija. A Kiscelli Múzeum a jövő év tavaszán nagyszabású kiállításon mutatja be a tér történetét.
1   |   2   |   3   |   4