Artportal

Modern magyar grafikák egy dallasi árverésen

Váratlan helyen, a dallasi Heritage Auctions kínálatában bukkantunk egy nagyobb csokorra való magyar tételre. Március 17. és 19. között lesz az aukció, de online már lehet licitálni.

Celebrating print: a magyar grafikáról egy amerikai lapban

A magyar művészet nemzetközi pozícióinak a kiállítások mellett a szaksajtóban megjelenő írások is fokmérői. Most egy amerikai grafikai folyóiratban megjelent nagyobb tanulmányról számolunk be.

"A szülőhelyem is determinálja, hogy dadaista művész legyek"

Berei Zoltán tulajdonképpen úgy dadaista, hogy nem az. De minthogy a Dadai járásban született, a Bodrogközben, nála minimum előzményként ott van a dada. Megkérdeztük, mihez kezd vele.

Az emlékek, a rajz puhasága. Fehér László a Platán galériában

Ha azt hinnénk, "egy újabb Fehér", akkor tévednénk. Ötvenes évekbeli családi fotók alapján leheletfinom munkák, igen magas szinten. Még láthatók a Lengyel Intézet galériájában.

A redukció nem szorongással, hanem szabadsággal tölt el. – Szíj Kamilla interjú

Az emberek sokszor megrémülnek attól, ha a rajzolás szabadságával papírt és ceruzát kapnak a kezükbe - mondja. Minimális eszközök, egyszerű, de hihetetlenül izgalmas és variábilis világ.

Felfoghatatlan lépték. Luna 1972, VILTIN Galéria

Emlékszünk az iskolai dolgozatainkra: Milyen életünk lesz 2000 után? Semmi nem valósult meg ezekből. Ám a most futó Mars-programban már toborozzák a potenciális űrhajósokat. Retúrjegy pedig nincs...