Artportal

A hotel, ahol minden szoba falra néz. Mit akar Banksy Betlehemben?

A nyilvánosság előtt továbbra sem mutatkozik, de személye folyamatos beszédtéma. Banksy most egy nagyon figyelemre méltó projekttel jelentkezett. A Walled-Off szálloda és művészi projekt is egyben.

A szét-tape-elt város. Tape Art Convention, Berlin

Még tart Berlinben egy sajátos street art-műfaj, a tape art idei dzsemborija. Ragasztószalag, szigszalag, vagy amit akartok, a lényeg: az anyag törvényszerűségeit és színeit a legjobban kihasználni.

Banksy calais-i menekülttáborra emlékező műve: eltakarva, digitalizálva, eltávolítva

Banksy új munkáját, amelyet Londonban, a francia követség mellett fújt fel, és a calais-i menekülttábor felszámolására emlékezik, azaz: kritizálja, az épület tulajdonosa eltávolíttatta.

A MoMA után a Dohány utcában. Dan Perjovschi, OFF-Biennále

Korlátozott (anyagi) eszközök, kész elemek, olcsó anyagok: az OFF-Biennále Check Your Head! szekciójába tökéletesen beleillett a román szupersztár. De mit hozott a Hátsó Kapu kirakatába?

A fő kérdés, hogy bírod-e évekig a nyomást. Gyarmati Zsolt interjú

A street art-ból, urban art-ból indult, de a galériákba vágyik. Képeit gyűjtik, de nem itthon. Elfogadta a Műcsarnok meghívását, pedig tudja, hogy a hely nagyon problematikus. De mindezt vajon miért?

Aki megrajzolta a Je Suis Charlie-t, és akik követték

A Twitterről indult, és bejárta a világot Joachim Roncin egyszerű és rendkívül erős munkája, amely a január 7-i mészárlás áldozataira emlékezik és a sajtószabadság fontosságára figyelmeztet.

A graffiti volt a forradalom újságja. Art War, dokfilm.

Egy kelet-német születésű dokfilmes Egyiptomban követte kamerájával az Arab Tavasz művészeit. Graffiti, stencil, forradalmi electro-pop: képek és hangok, amelyek az események krónikáját adja.

A street art vébéje startol Chicagóban

Csütörtöktől öt napra a streetart-, graffiti-, és urban art-világ figyelme Chicago felé fordul. Hatalmas kiállítás nyílik a szubkultúra válogatott sztárjaival a The Provocateurs húzós címe alatt.

Bepörgeti Budapestet a Színes Város. Fesztivál augusztusban

Nem városkritika, inkább a köztereket dobják fel, amikor a tűzfalakra hatalmas műveket festenek. A Színes Város az, amit ígér: bepörgetik Budapestet a képeikkel, amelyektől egy kicsit jobb itt élni.

„Azt húztam, hogy Deep Love.” Graffiti verseny Tahitin. Interjú TransOne-nal

Ki hitte volna, hogy Tahiti-n van egy nemzetközi graffiti feszt és verseny, a műfaj sztárjaival, valamint a zsűriben a gyűjtő-műértő Christopher Lamberttel? Ott járt TransOne, az artPortal mindenese.
1   |   2