Artportal

I can’t work like this. Ha dolgozni nem is, tüntetni még lehet

Sidney, Isztambul, Szentpétervár, São Paulo. Négy város, négy művészeti csúcsesemény – és négy bojkott. A történtek és a botrányok mögötteseit és következményeit egy új könyv dolgozza fel.

Tiltakozás zajlott az MMA közgyűlésén

Langyosan indult, forró lett a vége: az MMA közgyűlésén érdemben nem volt szó az NKA bekebelezéséről, de néhány tiltakozó mégis szóba hozta.

Itt és mást. Mi változik az OFF után?

Egy hete vége az OFF-nak, pár nap van még az első értékelő fórumig, pár hónap addig a nemzetközi konferenciáig, amely folytatja az értékelést. És két év a következő OFF-ig.

Tüntetés az MMA ellen a Pesti Vigadó átadása előtt

Átadták a Pesti Vigadót. Az MMA tulajdonába került, és egymilliárdból felújított épület megnyitójára időzítve, két tüntetés is zajlott a Vigadó előtt. Egy bejelentett és egy spontán.

Nyilvánosságot követel az MMA ügyeiben a Szabad Művészek csoport

Nyílt levélben hívja fel az MMA és a miniszterelnök figyelmét a Szabad Művészek csoport arra, hogy az MMA "mulasztásos törvénysértésben" van. Egyben transzparenciát követelnek a köztestülettől.

Robert Capa nevében tiltakoznak a Szabad Művészek a Capa-központ ügyében

Vélhetően a Szabad Művészek csoport a szerzője annak szövegnek, amely a peticiok.com-on és a Facebook-on is feltűnt. Szakmai egyeztetést követel a budapesti Ernst Múzeum jövőjével kapcsolatban.

Múzeumfoglalás a budapesti Ludwigban

Képzőművészek, a művészeti színtér szereplői, aktivisták, diákok foglalták el a budapesti Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeumot ma délelőtt 11 órakor. Az artPortal követi az eseményeket.

A Szabad Művészek nyílt levele a Ludwig-pályázat ügyében

Az artPortalhoz is eljuttatta nyílt levelét az MMA elleni tiltakozások nyomán ismertté vált Szabad Művészek csoport, amelyben igazgatói pályázatának nyilvánosságra hozatalát kérik Fabényi Júliától.

Van az MMA-nál sokkal nagyobb zűr is

Az ellenállás melankóliája, valamint égető kérdései. Tenni, vagy nem tenni? Bátorfy Attila járt a MÜSZI-ben, az esztétikai engedetlenség esélyeiről rendezett beszélgetésen.

Korkeverék

Soha nem fordult még elő, hogy a magyar művészeti intézményrendszerben egyszerre legyen jelen ennyi korszak, a harmincas, az ötvenes vagy a hetvenes évek világa. - Mélyi József írása.
1   |   2