Artportal

Madridban zár a Szépmű és az MNG nagy kiállítása, de a sorozat folytatódik

Ezekben a napokban zár a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria mesterműveiből válogatott madridi kiállítás, de máris bejelentették a két múzeum külföldi sorozatának következő állomásait.

Párizsban folytatódik a Szépművészeti külföldi menetelése

A 2013-as nagysikerű Allegro Barbaro után most a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria gyűjteményének kiemelkedő darabjai mutatkoznak be a Musée du Luxembourgban.

Milánóba költözött a Szépművészeti Múzeum

Sokat utaznak mostanában a Szépmű remekművei. És nemcsak azért, mert a múzeum a jelenleg zajló rekonstrukciós munkálatok miatt zárva tart.

Tényleg rendeset szól a Szépmű blockbustere

Utolsó nagy tárlat a rekonstrukció miatti hároméves kényszerszünet előtt. Az európai festészet nagy korszakait bemutató sorozattal búcsúznak; a húzónév Rembrandt, de az egész kiállítás rendben van.

Csúcsra járatás kapuzárás előtt: a Szépmű felpörög

Mielőtt jövő februárban hároméves rekonstrukcióra bezár a Szépművészeti Múzeum, egy blockbusterrel és több kortárs egyéni kiállítással búcsúzik. Gazdag programot ígér az őszi hónapokra az MNG is.

2013 legjobb kiállításai a nagyvilágban

Listamánia: a művészeti lapok és oldalak saját kritikáik alapján, vagy a szakma nagyágyúit kérdezve összegzik a tavalyi év legjeit. Íme a legjobb tavalyi kiállítások toplistája!

Túlzások nélküli barokk

Caravaggio állítólag embert ölt, kitiltották Rómából, az alvilág állandó főszereplője volt, de zsenialitása az itáliai barokk fejedelmévé emelte. A Szépműből most nem keserű szájízzel távoztunk.

Egy klasszikus provokátor

Pólusok a pesti térképen: a Ludwig a meztelen férfi test ábrázolásának jelentésváltozásait, a Szépművészeti Helmut Newton divat- és reklámfotós meztelen nőkben bővelkedő sorozatait mutatja be.