Artportal

Egy papírforma, egy meglepetés. Íme a Tate és a Victoria & Albert új vezetői

Maria Balshaw és Tristram Hunt lehetnek a londoni múzeumi szcéna új erős emberei. Egyikük jól ismert intézményvezető, a másikuk történész, a Munkáspárt képviselője.

A Tate és az olajbiznisz: a szponzorpénznek nincs szaga?

Van, mondják a Tate és a BP – korábban British Petroleum – közötti szponzori szerződést évek óta bíráló aktivisták. Lehet, hogy nem az ő sikerük, de a két intézmény együttműködése jövőre megszűnik.

Klee Londonban – ami sikerült, és ami kevésbé

Nemrég zárult a Tate nagy Paul Klee-kiállítása. A rendezés megpróbálta úgy bemutatni a műveket, ahogyan azt az alkotó szerette volna. Az eredeti szándékok rekonstruálása azonban mindig kockázatos.

Nagy átalakítás a Tate-ben

Átszervezik a múzeum belső tereit, új csigalépcsőt kap, valamint újranyitják a Temze felőli bejáratát és az 1928 óta nem látogatható Rotundát is.

Magyar tagok a Tate Gallery támogató testületében

Somlói Zsoltot és Küllői Pétert beválasztották a Tate Gallery új területekre fókuszáló gyűjteményépítését segítő bizottságába. Komoly presztízs és élmény is a munka. Somlói Zsolt műgyűjtőt kérdeztük.

Állandó Henry Moore kiállítás nyílt a Tate-ben

A Moore-nak szentelt termek, azaz galériák a múzeum és a művész kapcsolatára, valamint monumentális köztéri munkáira fókuszálnak.

Tate 2014: Matisse, Mondrian és Turner a programban

A Tate múlt pénteken hozta nyilvánosságra 2014-es programját: legfontosabb kiállításain Henri Matisse, Piet Mondrian, JMW Turner, Richard Hamilton és Kazimir Malevics munkásságát mutatja be jövőre.