Artportal

Keményen beszólt a kölni vásár igazgatója az Art Baselnek

Az április 26-29. között immár 51. alkalommal megrendezett Art Cologne idén a szokottnál is nagyobb publicitást kapott. Daniel Hug igazgató egyik interjúja kicsapta a biztosítékot a konkurenciánál.

"A felzárkózáshoz többet kell tenni" – Interjú a kortárs galériák egyesületének vezetőségével

Ahogy az egykori Sziámi-sláger szól: Jó, de nem elég, nem elég jó. Válság, hiányzó gyűjtők, vásár-stratégiák, nemzetközi siker, lobbyzás. Három hazai kortárs galeristával az Art Market után ültünk le.

Az Art Market első blikkre. Szubjektív szemezgetés

Mielőtt alaposan alámerülnénk, végigszaladtunk az Art Market Budapesten. Ajánlatok és benyomások.

„Bécs egyre fontosabb” – Christina Steinbrecher-Pfandt, Vienna Contemporary

A magyar jelenlét a legstabilabb és a legnagyobb számú a térségből – mondja a Vienna Contemporary művészeti vezetője. A jövő útját a szakosodásban látja, és nem változtatna a vásár profilján.

START, London: egyre több galéria, köztük két magyar is kiállítók között

Dinamikusan növekszik a fiatal londoni vásár: tavalyhoz képest egyharmaddal több galéria vett részt a programja szerint feltörekvő alkotókra és új művészeti központokra koncentráló START-on.

Tényleg Kelet-Európában lesz a következő nagy művészeti boom?

Hosszú elemzés jelent meg térségünkről a nemzetközi sajtóban, sokatmondó címmel: Eastern Eden? Így áll a szcénánk – külső szemmel. A helyzet nem jó, de talán nem is reménytelen.

Jó vásárt csináltak. Jelentés az idei Art Baselről

Korai volna temetni a művészeti vásárokat: az Art Baselnek az idei az eddigi egyik legsikeresebb kiadása volt.

Már aukciósháza is van a katari uralkodónak

Tamim bin Hamad Al Thani, katari emír és családja eddig vevőként játszott kiemelkedő szerepet a műkereskedelemben, most beszálltak az értékesítésbe is. Újabb érdekes fejlemény egy feltörekvő piacon.

Behúzták a vészféket a művészeti vásárok

Folyamatosnak tűnt a – főleg kortárs – művészeti vásárok számának növekedése és forgalmuk is egyre nagyobb szeletet hasított ki a nemzetközi műkereskedelemből. A trend most megtorpant.
1   |   2   |   3   |   4   |   5