Artportal

És mégis mozog. William Kentridge, Berlin

Folytonosan mozgásban levő művek, izgő-mozgó művész. Egyedi, semmihez sem hasonlító világ Kentridge életműve, őt magát pedig nevezhetjük sztárnak is. Berlinben most sok fontos műve együtt látható.

"Kiszervezni azt, ami még emberi" - Német Szilvi, Crosstalk

Mától vasárnapig zajlik a Crosstalk 8 videófesztivál Budapesten. Az idei fő téma a poszthumán állapot. Videók rogyásig, négy helyszínen. A Crosstalk motorját kérdeztük.

Társadalmi halottak. Öt ország művészei a kirekesztettekről Pozsonyban

Összefüggések a kolonizáció időszaka és a jelenkor kirekesztési módszerei között. Az artPortal tudósítása a szlovákiai tranzit most nyílt kiállításáról.

Egy lakás a körúton. Bejárás Ember Sárival

Lakáskiállítás a budapesti Múzeum körúton. Maga a hely, az ott élők múltja a főszereplő. Egy nagymama története, az unoka reflexiói. Egy eltűnt életforma. Nézzük végig együtt!

Hulló fogak, villanó fények. Esterházy Péter nyitotta meg Bujdosó Alpár kiállítását

Akadémiai székfoglaló kiállítás a 2B Galériában. A megnyitón forgattunk.

Eldobált koszorúk, elveszett emberek. Torma Éva kiállítása

A tenger az élet bölcsője, de most leginkább mégis úgy gondolunk rá, mint testek temetőjére. A menekültválság áldozatainak története is ott húzódik Torma Éva művei mögött.

Én jelentek, te emlékszel, ő felejt. Jelentés a Capában

Három igen jó művész, egy térben. Ráadásul eléggé vitatott térben. A Jelentés a szezon egyik legfontosabb kiállítása, kérdéseket, lehetséges megfejtéseket villantunk fel arról, hogy mit is jelent.

A történelem utólagos átírása nekünk is ismerős

Az OFF-Biennále egyik legösszetettebb kiállítása, amely egészen a hónap végéig látható, a Centrális Galériában az Újrajátszott történelem. A két kurátor Molnár Edit és Páldi Lívia. artPortal interjú.

És akkor egy művész meghekkelte a parlamentet

Eperjesi Ágnes beszédeket csempészett be a magyar parlamentbe. Tettestársai is voltak, úgyhogy a szövegek elhangzottak a T. Házban. Nem mellesleg elindult az OFF-Biennále első projektje. De mi is ez?

Bruce Nauman ringlispíljén ülve

Brutális munkák idilli környezetben – Bruce Nauman installációi a párizsi Fondation Cartier-ben vendégszerepelnek. Megnéztük.
1   |   2   |   3