Artportal

„Bécs egyre fontosabb” – Christina Steinbrecher-Pfandt, Vienna Contemporary

A magyar jelenlét a legstabilabb és a legnagyobb számú a térségből – mondja a Vienna Contemporary művészeti vezetője. A jövő útját a szakosodásban látja, és nem változtatna a vásár profilján.

Behúzták a vészféket a művészeti vásárok

Folyamatosnak tűnt a – főleg kortárs – művészeti vásárok számának növekedése és forgalmuk is egyre nagyobb szeletet hasított ki a nemzetközi műkereskedelemből. A trend most megtorpant.

Újra Bécs, újra magyarok

A Vienna Contemporary és a Viennafair után most két olyan kisebb vásár zajlott, amik osztrák belügyként indultak, de ma már a határon túlra is kitekintenek. Többek között éppen a magyaroknak hála.

Viennafair 2014 - bécsi szemmel

A Viennafair szinte kötelező gyakorlat az osztrák galériák számára. Mi mindig a magyar galériák szereplésére fókuszálunk, de ezúttal az ő véleményüket is megkérdeztük a vásárról.

Elégedettek a magyar galeristák a bécsi vásár változásaival

Hat magyar galéria vett részt az idei Viennafair-en és a hagyományokkal ellentétben idén mindannyian pozitiv tapasztalatokról számoltak be. Körkérdés a magyar szereplésről.

Viennafair- interjú a vásárigazgatóval

Csendesebb, visszafogottabb évet zárt a tizedik Viennafair, de a látogatószámot és a részt vevő galériák elégedettségét sikerült növelniük. Ők a konszolidáció évének nevezték.

Bécs 2013-14: mi volt és mi várható a sógoroknál?

Év elején, vigyázó szemünket Bécs felé vetjük: szemlézzük az elmúlt évet, és egyben 2014 felhozatalát! Kiállítások, amelyeket még érdemes felkeresni, illetve amelyeket jó, ha beírunk a naptárunkba!

Kortárs vásárok: sok vagy kevés tízmillió?

Szokatlan modellben használná fel az NKA miniszteri keretéből elnyert 10 milliós támogatását egy hazai művészeti szakember. Feltűnést kelt egy ekkora összeg, főként, ha "kiszáradt" területről van szó.

Rekordszámú magyar résztvevő az idei ViennaFair-en

Még közel negyedév van a ViennaFair 2013-ig, de egy rekord már biztos: kinti nemzetközi vásáron még soha annyi magyar galéria nem vett részt, mint ahány jelentkezését a bécsi szervezők elfogadták.