Artportal

Alámerülés. Velvet Underground kiállítás Párizsban

Ötvenéves a Banana-album, azaz a Velvet Underground első lemeze, az Andy Warhol tervezte híres borítóval. Nosztalgikus alámerülés egy amerikai, minden szempontból anti-rockzenekar világába.

"Hitték, hogy változtatni tudnak a társadalmon." Az MNG orosz avantgárd kiállításáról

Egy jelentős, és sok tekintetben újdonságot jelentő anyag látható a Magyar Nemzeti Galériában. A jekatyerinburgi avantgárd gyűjteményről beszélgettünk Gergely Mariann művészettörténésszel.

Egy gyűrű mind fölött: Jeanne d’Arc ékszeréért versengenek angolok és franciák

A szerencsés vagy szerencsétlen vásárló sokat fizetett érte, és úgy tűnik, illegálisan hagyta el a holmival Nagy-Britanniát.

Párizsban folytatódik a Szépművészeti külföldi menetelése

A 2013-as nagysikerű Allegro Barbaro után most a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria gyűjteményének kiemelkedő darabjai mutatkoznak be a Musée du Luxembourgban.

Az orosz avantgárd csúcsai Bécsben: blockbuster, és még jó is

Avantgárd-óverdózis: alig hogy megjöttünk Bécsből, a Szerelem a forradalom idején-ről, hogy megnézzük az MNG-ben a jekatyerinburgi múzeum anyagát, már megint irány Bécs, az Albertina. De megérte!

Döntsön a nép! Giorgione vagy Tiziano?

A londoni Royal Academy of Arts következő kiállításán a látogatók szavazhatnak az egyik festmény attribúciójáról.

Szoborbalhé a Christie's-nél: most akkor eredeti vagy sem, amit eladtak?

Aligha erősíti a gyűjtőknek az aukciósházakba vetett bizalmát az egyik nagy szereplő legújabb húzása. Most hallani sem akarnak azokról a szobrokról, amelyeket tíz éve ők adtak el.

A veszteséghez vezető harc dokumentumai. A mexikói bőrönd az OSA-ban

A legjobbkor érkezett hozzánk ez a kiállítás. - Egy fotográfust kértünk meg, írja meg benyomásait az OSA tárlatáról. A hétvégén még látható: A mexikói bőrönd.

Zűrök a Bosch kiállítás körül, a Prado mégsem ad kölcsön két festményt

Nem Bosch festett két képet abból a négyből, amelyet a madridi Prado adna kölcsön a művész halálának 500. évfordulójára készülő megakiállításra - állítják kutatók. A Prado persze megsértődött.

Újabb Rippl-Rónai a Musée d’Orsay gyűjteményében

Szerencsére az Allegro Barbaro című nagysikerű 2013-as kiállítás óta sem lankad a párizsi múzeum érdeklődése a XX. századi magyar képzőművészet iránt. Íme, a legfrissebb zsákmányuk.
           3   |   4   |   5   |   6   |   7