Artportal

Van 7,5 millió eurója? Megmutatjuk, mit vehet belőle!

Érdekes ingatlan tűnt fel a közelmúltban az olasz piacon. A provenienciának, akárcsak a műalkotások esetében, ebben a történetben is nagy jelentősége van.

Pert nyert az Átlátszó.hu a Szépművészeti Múzeummal szemben

Másfél évig pereskedett az Átlátszó a Szépművészetivel, mivel az titkolta, hol tartotta a múzeumtól kölcsönkért tíz, összesen 292,5 millió forint értékű festményt a kölcsönvevő cég.

Új Hieronymus Bosch festményt azonosítottak Amerikában

A világon eddig összesen 25 festmény ismertünk Bosch műveként, ezekből öt az USA-ban van. A szám most úgy tűnik, eggyel nőtt.

A közép felé. Nádler István beszél munkáiról

Még a Várfok Galériában rendezett, őszi, Dimenziók című kiállítása után közelítettük meg, hogy meséljen nem könnyen difiniálható műveiről.

Mostantól örökké. David Bowie Groningenben

A nagy Bowie-kiállítás éppen a hollandiai Groningenbe ért, amikor végképp lezárult az életmű, amelyről szól. Egy zeneipari szakembert kértünk meg arra, írja meg, milyen volt belépni a múzeumba - most.

Ha Moholy-Nagyot gyűjt, most figyeljen!

Ritka alkalom a Moholy-Nagy László alkotásait gyűjtők számára: hamarosan két munkája is kalapács alá kerül Londonban.

Meztelenre vetkőzött egy művész a Musée d’Orsay prostitúció-kiállításán

Ismét botrányt okozott egy performance-művész, Deborah de Robertis. A békés vasárnapi kiállításlátogatók előtt meztelenre vetkőzött, és Édouard Manet Olympiájának pózában leheveredett a kép mellett.

Larry Gagosian a katari emír családjával pereskedik

Jelenleg a MoMA-ban lathato a Picasso-szobor, de a kiállítás zárása után, pár hét múlva valakinek vissza kellene kapnia. De egyelőre nem világos, kinek is. Százmilió dolláros fülemüle-per?

A művész, akinek három kontinens volt a hazája

Kultúrák közötti hídverő volt Wifredo Lam, akinek halála óta kissé elfeledett életművére mostanában nagyszabású kiállítások irányítják újra a reflektorfényt.

Majdnem 2 méter, 100 kiló, kerekei vannak, atlasz és digitalizálják

Az a III. György ajándékozta a British Library-nek, aki olykor elfelejtett bizonyos tárgyakat visszaadni, csak, hogy gyűjteményét gyarapítsa. A kötet hatalmas, és az utókornak meggyűlt vele a baja.
           3   |   4   |   5   |   6   |   7