Közösen keresik a választ az új kihívásokra a kortárs képzőművészeti galériák.

Kortárs galériák nemzetközi fóruma Barcelonában

Közösen keresik a választ az új kihívásokra a kortárs képzőművészeti galériák.

2014-09-02

Barát vagy ellenség-e az internet; hogyan befolyásolja a galériák szerepét és munkájának súlypontjait a nemzetközi vásárok egyre növekvő száma; hogyan alakítsák az új körülmények között kapcsolatukat saját  művészeikkel és vásárlóikkal, a független kurátorokkal, a művészeti tanácsadókkal, a múzeumokkal és az aukciósházakkal; mi a túlélés receptje a kis és közepes méretű galériák számára – ez csak néhány a szcénát foglalkoztató számos izgalmas kérdés közül.

A közös válaszkeresés, a tapasztalatcsere igénye hozta létre a Talking Galleries névre keresztelt fórumot, mely szeptember 29-30-án már harmadik alkalommal kerül megrendezésre a barcelonai Kortárs Művészeti Múzeumban. Az idei fórum figyelmének középpontjában olyan kérdések állnak, mint a galériák és közönségük közötti kapcsolatépítés módszerei, a kommunikációs stratégiák korszerűsítése, a galériák által közösen megvalósított projektek szerepe és lehetőségei, a galériák szerepének változásai. 

foto: talkinggalleries.com
 

A rendezvényt, melyre a világ minden tájáról 150 résztvevőt várnak, héttagú szakmai bizottság készíti elő, melyben idéntől helyet kapott Molnár Annamária, a budapesti Molnár Ani Galéria tulajdonosa és vezetője is. Molnár, aki már a két korábbi fórumon is részt vett, most moderátorként is közreműködik: ő vezeti azt a kerekasztalt, amely a galériák összefogásával létrejövő „galériák hétvégéje”, „galériák éjszakája” –típusú rendezvények hatékonyságát vizsgálja.

E kerekasztal részvevője lesz többek között Hans Knoll is. Rajta kívül is számos ismert múzeumi vezetőt, kurátort, galeristát, műgyűjtőt, művészeti írót és – nem utolsó sorban – művészt találunk az előadók és hozzászólók között. A fórum részletes programja letölthető a Talking Galleries honlapjáról; ugyanitt lehet regisztrálni is a rendezvényre.

Szerző: artPortal
Cimkék: kortárs művészet, Knoll Galéria, Molnár Ani Galéria, galériák,

Hozzászólások