A divattervező holttestét vasárnap hajnalban találták meg budapesti lakásában. Király Tamás gyilkosság áldozata lett.

Megölték Király Tamást

A divattervező holttestét vasárnap hajnalban találták meg budapesti lakásában. Király Tamás gyilkosság áldozata lett.

2013-04-08

Vasárnap adta hírül a hazai sajtó, hogy aznap hajnalban, budapesti, VIII. kerületi otthonában holtan találták a 60 éves divattervezőt. A BRFK emberölés bűntett  elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen  tettes ellen. Az elkövető olyan súlyosan  bántalmazta Király Tamást, hogy a helyszínen életét vesztette. A Blikk úgy tudja, egy sállal fojtották meg. A lap szerint a művész előző este vacsorát adott lakásán.

Király Tamás, a külföldön egyik legismertebb magyar divattervező volt. Munkásságát, amelynek számos képzőművészeti, színházi vonatkozása és kapcsolódási pontja van, a nyolcvanas években kezdte. Tevékenysége idehaza némileg zárvány maradt, ám külföldön szinte minden rangos divatmagazin foglalkozott vele, Kelet-Európából egyedüliként  Vivienne Westwood-dal is bemutathatta kreációit. Szinte a kezdetektől közel került az akkori idők underground-ellenkulturális mozgásaihoz. Együttműködött alternatív zenekarokkal, színházcsinálókkal, filmesekkel is. Egész életművével, művészi magatartásával tagadta a divatról alkotott gondolkodásbeli és kommerciális sémákat, szinte bármiből és bármilyen körülmények között képes volt izgalmast alkotni. Tudatosan mozgott az underground és a main stream kultúra határmezsgyéjén.

Az újdonságokra, a kortárs, friss művészetre mindig nyitott, figyelő alkatú művész volt. Legutóbb a Tranzit.hu Katalizátor díjának zsűrijében találkozhattunk nevével.

Szerző: artPortal
Forrás: origo.hu, Blikk, hvg.hu
Cimkék: kortárs művészet, Király Tamás, divat, fashion, kortárs művészet

Hozzászólások