Artportal

3 x 10: árverés a Transparency International javára

A korrupció ellen küzdő Transparency International tizedik születésnapján tíz művész munkáját árverezik majd el az A38 hajón, így gyűjtve támogatást a szervezetnek.

A közösből a ködösbe. A múzeumi törvény új módosítása

November 15-i a törvényjavaslat, amely minden eddiginél lazábban kezeli a múzeum fogalmát és azt, hogy ki, mit vihet ki egy közgyűjteményből. Hasznosításra. Mi ez és mit jelent? Végiggondoltuk.

Elhunyt Halász Károly

Életének 71. évében, november 26-án, Budapesten elhunyt Halász Károly képzőművész.

Egy magyar hajléktalan festő és az osztrák módszer

Tizenhárom évig az utcán élt és festett Budapesten. Most Bécsben él, fedél van a feje fölött, és művésznek ismerik el. Bakos Tamás hihetetlen története.

Aukció a Heti Betevőért

A hónap végéig még zajlik az az online aukció, amely az önkéntesekre építő szervezet munkáját támogatja. A Heti Betevő a Klauzál téren és a VIII. kerületi Gólyában tart rendszeres ételosztásokat.

Ez Pontosan az, Aminek Látszik

A Magdolna negyedben a krokodil és a gyerekelvétel, a művészkedős közegben pedig ez. – Reakció az artPortal cikkére, amely a Stripauction nevű eseményről szólt.

Nem bírta tovább a nyomást a MUDAM igazgatója

Nem sokkal azután, hogy lemondott, jogi útra tereli ügyét Enrico Lunghi, a luxemburgi kortárs intézmény, a MUDAM igazgatója, mert szerinte csúnyán befeketítették rosszakarói a miniállamban.

Durván megrongálták az Eleven Emlékművet

A Szabadság téren személyes tárgyakból, dokumentumokból emelt ellen-emlékművet, vélhetően október 23-ra virradó éjjel megrongálták. Nem ez volt az első eset, de az eddigi legsúlyosabb.

Az Eleven Emlékmű csoport akciózott a Terror Háza Múzeum előtt

A történelemhamisítás elleni tiltakozásként kiegészítették a múzeum utcai installációját olyan tényekkel és személyekkel, amelyek, illetve akik hiányoznak a kormányzat 1956-os narratívájából.

„A punk a hatalmi pozíciók ellen dolgozott” – Oltai Kata, kurátor

A legjobbat használjuk, a maradékot! - szól a kArton Galéria kiállításának címe fordításban. A punk alapmondata, de hát a magyar punk más volt, mint a brit és az amerikai. Vagy annyira mégsem?
           2   |   3   |   4   |   5   |   6