A korrupció ellen küzdő Transparency International tizedik születésnapján tíz művész munkáját árverezik majd el az A38 hajón, így gyűjtve támogatást a szervezetnek.

3 x 10: árverés a Transparency International javára

A korrupció ellen küzdő Transparency International tizedik születésnapján tíz művész munkáját árverezik majd el az A38 hajón, így gyűjtve támogatást a szervezetnek.

2016-12-05

10 év, 10 művész, 10 műalkotás: a Transparency International Magyarország működésének tizedik évfordulóját ünneplő jótékonysági aukción tíz mű kerül kalapács alá.

A művek az elmúlt évek, évtizedek hazai és nemzetközi politikai és társadalmi folyamatait interpretálják a kortárs képzőművészet nyelvén. Tíz művész, köztük Birkás Ákos, Borsos Lőrinc, Eperjesi Ágnes, Gróf Ferenc és Nemes Csaba művei reflektálnak a Transparency International munkájára és képviselt értékeire, vagyis az átláthatóságra, az integritás és a demokrácia fogalmaira. 
 
 
Eperjesi Ágnes: A szabadság felhasználása (2014), Hivatalos formanyomtatvány, fotó, szövés, irattartó fiók 
 
Az aukciós kiállítást december 7-én 19 órakor, György Péter, az ELTE Művészetelméleti és Médiakutatási Intézetének igazgatója nyitja meg az A38 hajón. 

A december 9-én 19:30-kor, az A38 Hajón megrendezésre kerülő aukción szereplő művek megvásárlói a korrupció elleni küzdelmet támogatják, minthogy a művészek a leütési ár 50%-át a szervezetnek ajánlották fel. Az aukciót Winkler Nóra vezeti.  A Transparency International Magyarország független civil szervezet, amely nagyon fontosnak tartja az átláthatóságot az állam, a kormányzat működésében, a közpénzt érintő folyamatokban. Pozitív együttműködésre törekszik a köz-, az üzleti- és a civilszféra szereplőivel, tényeket, jelenségeket tár fel, beszámolókat, értékeléseket készít és hoz nyilvánosságra az átláthatóbb közélet megteremtése érdekében.

További információ itt!

Az aukció katalógusa itt tölthető le.

Kiállító művészek: 
Baglyas Erika, Birkás Ákos, Borsos Lőrinc, Bukta Imre, Eperjesi Ágnes, Felsmann István, Gróf Ferenc, Kaszás Tamás, Nemes Csaba, Szalay Péter
 
 
Borsos Lőrinc: Magas labda 2013. objekt, gravírozott bükk, méhviasz, 107x40x30 cm
Szerző: artPortal
Cimkék: aukció, kortárs művészet, árverés, kulturális politika, műkereskedelem,

Hozzászólások
Bence
2016-12-07 10:13:04

Ennyiért biztos elkelnek...

Kapcsolódó cikkek

Aukció a Heti Betevőért

A hónap végéig még zajlik az az online aukció, amely az önkéntesekre építő szervezet munkáját támogatja. A Heti Betevő a Klauzál téren és a VIII. kerületi Gólyában tart rendszeres ételosztásokat.

Képzőművészeti fundraising oda-vissza. Avagy: van remény?

Jótékonysági árverések, karácsonyi vásárok gyakoriak, de magát a művészeti tevékenységet támogató fundraising-akció, aukció kevés van. Most volt néhány! És mintha kitörési irányt jelenthetnének.