Artportal

6 kortárs művészeti hely Prágában, amit bűn lenne kihagyni

Nyári látogatás a cseh fővárosban? Prágai vakáció? Művészeti trip? Íme néhány hely, amelyet leteszteltünk és csak ajánlani tudunk!

Berlin: magyar vezetővel startol az Európai Roma Művészeti és Kulturális Intézet

Június 8-án Berlinben beindult az idén év elején alapított ERIAC, élén Junghaus Timea kurátorral, a budapesti Gallery8 vezetőjével. Az új intézményt mások mellett Soros György is támogatja.

Magyar nanoklíma Harlemben. Interjú Szántó Andrással

Hazai hatvanas-hetvenes évek New York-ban, ez így elsőre szenzációnak hangzik. A With the Eyes of Others megnyitásáról már beszámoltunk, most a debütáns kurátort, Szántó Andrást kérdeztük.

Miért lesz a lángok martaléka egy híres amerikai kortárs művész installációja?

Sam Durant a Walker Art Centerrel együtt belátta, hogy rosszul mérték fel a helyzetet. Nem vádaskodtak, nem húzták az időt, nem hivatkoztak a művészi szabadságra, hanem levonták a következtetéseket.

Banksy beszállt a választási kampányba Nagy-Britanniában

A rejtőzködő művész kiakadt a Brexiten és nem kedveli a konzervatívokat, de amire most buzdít, az aligha összeegyeztethető a törvénnyel.

Arról, hogy mi az, hogy együtt – Kunsthalle Wien

How To Live Together - így, kérdőjel nélkül. Kérdés és nem az, viszont nem is példabeszéd, hogy: tessék, így kell. Együtt élni. Kínzó kérdések Európa közepén, egy nagyon erős kiállításon.

Veszélyben a múzeumi reform Olaszországban

Öt, a reform keretében két éve kinevezett múzeumi vezetőt fosztott meg funkciójától egy erősen vitatható bírósági döntés.

Magyar művészek külföldi kiállításokon XXXV.

Sorozatunkban ma néhány művész először szerepel, és felfedeztünk új kiállítóhelyeket is. Több fontos tárlatnak a külföldön működő magyar intézetek adtak helyet.

Boldogulni. Orbán, terhesség és művészet

Ioana Paun romániai rendező, performer és kritikus interjúja Szabó Rékával a Revizor Online-on, az EastArt Mags projekt keretében.

A filmes, akinek fotós szeme volt. Eli Lotar, Párizs

Karrierje csúcsán a szakma legnagyobbjai között tartották számon, később csaknem teljesen elfelejtették. Párizsi kiállítása most talán visszahozta Eli Lotart a köztudatba.
           1   |   2   |   3   |   4   |   5