Artportal
/

Az online művészeti újságírás kortárs lehetőségei

2017-05-22 - 2017-05-22

Der Punkt

Forrás:

Kiállítók:
Beszélgetés.

Az online művészeti újságírás kortárs lehetőségei – beszélgetés
Időpont: 2017. Május 22., hétfő 19.00

Helyszín: Budapest, 1056 Szarka utca 7. – DER PUNKT Galéria

 Meghívott vendégek:

Hering András - Phenomenon magazin  http://phenomenon.hu
Lépold Zsanett - 4-es műterem egyetemi online magazin, Magyar Képzőművészeti Egyetem
Lucia Udvardyova – Esterndaze http://easterndaze.net
Schneider Ákos – Designisso http://designisso.com
 
A beszélgetést vezetik:
Kókai Zsófia - Pica Pica magazin és Mákos Tamás - marketing gyakornok
 
A Pica Pica egy eseménysorozat és egy online kulturális magazin létrehozásán keresztül keresi a képzőművészeti közeg eszköztárának új lehetőségeit. Meddig bővíthető ez az eszköztár? Képesek vagyunk-e a saját közegünkben begyakorolt stratégiáktól eltérő irányokban gondolkodni? Milyen társterületek módszereiből tanulhatunk? A Pica Pica online magazin tartalma öt kiemelt téma mentén rendeződik. Magazinunkban olyan szöveges és vizuális tartalmakat közlünk, amelyek a nyilvános, kritikai vitakultúrát, a társadalmi felelősségvállalást, a művészeti finanszírozást és marketinget, és az online művészeti újságírást érintő, visszatérő problémákra reagálnak.
 
13:00 / A Der Punkt galériában fogadjuk az érdeklődőket, akik kérdeznének, írnának, beszélgetnének velünk a kortárs online újságírásról vagy a Pica Pica más témafelvetéséről.  
 
18:30 / Az online művészeti újságírás kortárs lehetőségei – beszélgetés
A beszélgetés első felében az online magazinok formáit, a hazai trendeket és a sikeres működéshez szükséges stratégiákról beszélgetünk. Ezt követően pedig az online felületek szerepéről a kulturális közegben. Képes egy online újság, blog közösséget teremteni? Milyen szerepe van a vélemény nyilvánításban és formálásban az online újságírásnak? Mi az a nyelvezet, amit ezeken az online felületeken használunk? Milyen kommunikációs skilleket kell elsajátítanunk, hogy jó írók legyünk?