Artportal

artPortal cikkei:

Real Hungary Bécsben. De tényleg real...

A bécsi magyar kulturális intézetben nyílt Real Hungary című kiállítás ténylegesen megmutatta, milyen ma Magyarország. Az igazgató nem sokkal a megnyitó előtt ugyanis leakasztatott egy művet a falról.

OFF-Biennále 2017: ami megmarad és ami nem

Megtartotta első sajtóbeszélgetését az OFF, amely 2017 őszén jelentkezik újabb kiadással. Marad az államnélküliség, de most lesz központi tematika: a Gaudiopolis nevű demokráciakísérlet 1945-50 közt.

16 Vaszary-grafika egy zürichi árverésen

Vaszary munkái igazán nem számítanak ritkaságnak a hazai árveréseken sem, de azért úgy gondoltuk, szólunk.

Megnyílt a fehérvári Aba-Novák kiállítás és mégsem?

Az Aba-Novák kiállítás az eredeti időpontban nyílt meg tegnap, Székesfehérváron. Pedig más időpontra tette a múzeum. Aztán mégis megnyílt, igaz, informálisan. De az igazgató is ott volt. Mi történik?

Elhunyt Szabados Árpád

A felsőfokú művészeti oktatás egyik fontos alakja volt, 1984-től a Képzőművészeti Főiskola tanára, majd 1995-től 2002-ig a rektora.

MTA: kiosztották az Opus Mirabile 2016-os díjait

A Magyar Tudományos Akadémián pénteken kiosztották a művészeti írásokat elismerő Opus Mirabile díjakat. Az artPortal egyik cikke is a díjazottak között.

Berlin: magyar vezetővel startol az Európai Roma Művészeti és Kulturális Intézet

Június 8-án Berlinben beindult az idén év elején alapított ERIAC, élén Junghaus Timea kurátorral, a budapesti Gallery8 vezetőjével. Az új intézményt mások mellett Soros György is támogatja.

Beperelte az Adidast az Art Basel

Pár napja egy magyar feltalálóval szemben vesztett pert az Adidas, most az MCH Csoport, az Art Basel anyavállalata perli. A tét itt jóval nagyobb a magyar ügyben megítélt 60,5 millió forintnál.

Banksy beszállt a választási kampányba Nagy-Britanniában

A rejtőzködő művész kiakadt a Brexiten és nem kedveli a konzervatívokat, de amire most buzdít, az aligha összeegyeztethető a törvénnyel.

Veszélyben a múzeumi reform Olaszországban

Öt, a reform keretében két éve kinevezett múzeumi vezetőt fosztott meg funkciójától egy erősen vitatható bírósági döntés.
1   |   2   |   3   |   4   |   5