Artportal

Barkóczi Flóra cikkei:

Önszerveződő ellenállás a globális gondok árnyékában. Berlin, nGbK

Feminista kiképzőtábornak nevezték, de nem volt igazából militáns. A berlini nGbK tere mindenestere átalakult: ellenállási stratégiákról, túlélésről, aktivizmusról szólt egy hónapig. Beszámoló.

"A szülőhelyem is determinálja, hogy dadaista művész legyek"

Berei Zoltán tulajdonképpen úgy dadaista, hogy nem az. De minthogy a Dadai járásban született, a Bodrogközben, nála minimum előzményként ott van a dada. Megkérdeztük, mihez kezd vele.

Mindenevő lányok. Omnivore Galéria, interjú.

Két fiatal művészettörténész-kurátor olyan vállalkozásba kezdett, amilyenbe keveseknek van bátorságuk ennyi idősen: képzőművészeti galériát indított. Az Omnivore vezetőivel beszélgettünk.

Kassák és a médiaháború. Az újragondolt Tett.

A médiaháborúk alapját ma is a propagandasajtó és az ellenzéki hangok csatája határozza meg. A Tett idejében is így volt ez. Csakhogy Kassák párszáz emberhez szólhatott, a propaganda többszázezerhez.

Csak hang legyen és tér. Sound as Space, OFF-Biennále.

Öt installáció három helyen, különféle terekben. Hang és vizualitás, és persze interaktivitás. Kopogtass, járkálj, tekerj, és közben észrevétlenül bejárod a tereket is a hangokkal. Interjú.

A tulajdonviszonyok művészete

Khoór Lilla az állami és egyházi tulajdonjogok változásával foglalkozik a tudományos munka és a művészi vizsgálódás határán. Térképek, adatok, törvények. De miért érdekes ez? Az artPortal megmondja.

Kívül tágas, belül milyen? Kiállás és kiállítás a Műcsarnokban

A Műcsarnok mint kortárs művészeti kiállítóhely kiemelt figyelmet kapott a MMA térnyerése révén. Vajon mire reflektál, aki ma ott kiállít? Bent, illetve kint. Az artPortal a Derkovits- Most-on járt.