Artportal

Cserba Júlia cikkei:

Periféria Párizsban. Egy hely, ahová érdemes kimenni kortárs művészetért

Ha valaki elmerészkedik Vitry-sur-Seine-be, izgalmas dolgokra bukkanhat. Mutatjuk!

Iconomania: transzformáció, transzmisszió, reprezentáció

Egy biztosítótársaság úgy gondolta, új, kortárs kiállítóhelyet alapít Párizsban. Megnéztük, mit céloz és hogyan működik az új hely, úgyhogy elmentünk a nyitókiállításra.

Rangos francia díjat kapott Reigl Judit

A női művészek életművével foglalkozó AWARE díját kapta meg Reigl Judit, világhírű magyar festő tegnap Párizsban, a kulturális minisztériumban.

Transpalette: házfoglalástól a nemzetközi kortárs művészeti központig

Bourges városa nem vette rossz néven egy csapat dühös fiatal művész akcióját, az egykori kekszgyár elfoglalását, ehelyett inkább beszállt. Az eredmény egy multifunkciós művészeti centrum lett.

Művészet, szolidaritás, polgári engedetlenség – a világháború alatt Párizsban

Számos magyar származású művész sorsáról is szolgál eddig ismeretlen adalékokkal Limore Yagil Párizsban megjelent könyve. Egyben pedig sok, ismertnek vélt történetet helyez új megvilágításban.

Tipp nyárra: fluxus a Loire völgyében

Mióta három évvel ezelőtt a franciaországi Blois-ban megnyílt a Fondation du doute, azaz A Kétely Alapítványa, már nem csak a híres Loire-menti kastély vonzza a látogatók sokaságát a városba.

Cukorból van, de nem édes. Két kiállítás Párizsban

Két izgalmas helyszín Párizsban, az egyiket akár Budapestre is álmodhatnánk. És két új kiállítás, olyan nevektől, akiket egyelőre még talán nem ismerünk. De nem felejtünk el egyhamar.

Amikor nem szól rád a teremőr - Párizs, FIAC II.

Egy napig még él a Parcours Saint-Germain-des-Prés, a városi sétaút, amelyet telepakoltak műtárgyakkal. De ha erről lekésnénk, Réth Alfréd munkáit még mindig megtalálhatjuk séta közben.

Egy arab és egy zsidó galériás találkozik... Párizs, FIAC

Ez nem egy vicc kezdete. Egy arab és egy zsidó hátterű, klasszikus, illetve kortárs galéria a párizsi FIAC előestéjére időzítette közös projektjét, hogy megmutassa: együtt is lehet.

Kis múzeumok, nagy dobások. Tipp Franciaországba utazóknak

Két kiállítás a Franciaországba látogatóknak: az egyik helyszíne Párizs, a másiké az Avignon közelében található, varázslatosan szép kis település, a régiségkereskedők „városa”, Isle-sur-la-Sorgue.
1   |   2   |   3   |   4   |   5