Artportal

Huth Júliusz cikkei:

Fekete-fehér mágia a hetvenes évekből. Expozíció, Vintage Galéria

Oda-vissza a Hatvan-Budapest útvonalon, a két állomás: 1976 és 2017. Mit jelent ma egy egykori hatvani kiállítás, amely a konceptuális fotó, a képzőművészek fotóhasználatának fontos dokumentuma volt?

Épülő félmúlt. Stúdió ’58-89, Budapest Galéria

Legfőbb ideje volt. Részben, mert a félmúlt iránt fokozódik az érdeklődés a nyolcvanas években született nemzedékben. De azért is, mert a saját jelenbeli pozícióinkat is segít értelmezni a projekt.

És mégis mozog. William Kentridge, Berlin

Folytonosan mozgásban levő művek, izgő-mozgó művész. Egyedi, semmihez sem hasonlító világ Kentridge életműve, őt magát pedig nevezhetjük sztárnak is. Berlinben most sok fontos műve együtt látható.

A dögnehéz könnyűműfaj. – Szenvedély és Rock/tér/idő, Ludwig

Annyi kérdés marad a nézőben, mint amennyi a felvetés a Ludwig párhuzamos kiállításain. És legalább annyi szünetjel, mint ahány hang van ebben a kottában.

Kikelt a földből Pauer Gyula műve. A vizuális érzékeléstől a látásig

Valószínűtlen dolog történt Somogy megyében: felavatták Pauer Gyula 1978-as Tüntetőtábla-erdőjét, méghozzá az eredeti helyszínen. Pont itt, pont most. Hogyhogy?

Vörös és kék. Cenzúra-kritika Angyalföldön, az OFF-on

A rendszerváltás előtti cenzurális esettanulmányokat és kortárs reflexiókat helyez egymás mellé egy kiállítás, a Lehel tér mögött egy rendkívül érdekes lakóház legfelső emeletén. Ott jártunk.

A MoMA után a Dohány utcában. Dan Perjovschi, OFF-Biennále

Korlátozott (anyagi) eszközök, kész elemek, olcsó anyagok: az OFF-Biennále Check Your Head! szekciójába tökéletesen beleillett a román szupersztár. De mit hozott a Hátsó Kapu kirakatába?

A lét elviselhetetlen kettőssége. Duliskovich Bazil, ICA-D

A létezés bizonyossága és létbizonytalanság. E kettő egy pillanatra összeér a kiállítás terében. Hogy hol, megmutatjuk. Dunaújvárosban megint valami izgalmas történt.

A védelem megeszi a lelket. PROTEKT a Stúdió Galériában

Fekete György album-simogató, a felrobbantott Gömbös-emlékmű továbbírt históriája, kiáltó szó a pusztában. Az FKSE Stúdió Galériája nagyon jó kis kiállítással rukkolt elő. PROTEKT. Megnéztük.