Artportal

Mesterházy Fruzsina cikkei:

„Kérdéseivel kapcsolatban az alábbi tájékoztatást tudjuk adni” – Beázás a Forster Központban

Megtudtuk, hogy Népi Építészeti Program lesz, az örökségvédelmi tervtár dokumentumainak egy része viszont megsemmisült, de vizsgálatról, felelősökről, az anyagok valódi jelentőségéről nincs szó.

Jó lenne, ha ez a 3 fotókiállítás beleférne még az idén

Három teljesen eltérő látásmód, technika, három fotográfiai anyag, amit érdemes megnézni még az ünnepek előtt. A Czigány, Mészáros, Keller csatársort ajánljuk.

Egy mű, egy ruhadarab: vetkőzős aukción jártunk a Nemdebárban

A Nemdebár és a VIOLUK Contemporary közös eseménye egy akció, egyben aukció volt. A műtárgy és a test fétisének kortárs interpretációjával foglalkozott, és vetkőzős árverésbe torkollott.

Az Art Market első blikkre. Szubjektív szemezgetés

Mielőtt alaposan alámerülnénk, végigszaladtunk az Art Market Budapesten. Ajánlatok és benyomások.

„Ez a ház még mindig megvan” – Schwéger Zsófia, festő

Egy magyar művész, akivel az utóbbi időben nagyon elindult - valami. Kikerülve a művészeti oktatásból, rögtön díjak és lehetőségek találták meg. Megkérdeztük tőle: mégis, mi történik vele?

„Isten sokadik kísérlete vagyok” – Takács Máté, festő

Megváltozom ilyenkor, amolyan farkasember effektus lép fel, ha festek – mondja. Erős, art brut-jellegű képek és finomabb, bonyolultabb kompozíciók. Eldöntetlenség vagy kettősség?

Miért mondanál le a művészetről a Balaton partján?

Mutatjuk, hova, miért és mikor menj, ha művészetet keresnél nyaralás közben!

A partra vetett maradék? Hatalmas fotóanyag egy salföldi pajtában

Őrült sebességgel fut föl a 60-as, 70-es, 80-as évek fotográfiája. Újraértékelődnek életművek. Egy fotós-gyűjtő Salföldön, a Pajta Galériában mutat be rengeteg képet a fenti korszakokból.

Öt izgalmas hétvégi program a Budapest ArtWeek-en

Hogy könnyebb legyen választani, öt kultúrcsemegét ajánlunk erre a hétvégére a Budapest Artweek pazar és bőséges programkínálatából.

„Nem mellesleg...” – avagy mit ér a mű, ha nyereményjátékon szerepel?

Jól kösse fel a gatyáját minden fotográfiát értékesítő galéria és művész! Borsi Flóra nem mellesleg megtanít bennünket helyesen beárazni egy fotót.
1   |   2