Artportal

Telek-Nay Ágnes cikkei:

5+1 kiállítás, amit elcsíphetsz a héten

A héten zárnak, vagy a héten zajlanak Budapesten, és nem kellene kihagyni őket. Ajánló.

Akik a főnyereményt elhagyták valahol. Kortárs finn fotó Budapesten

Észak-fok, titok, idegenség? Egyáltalán nem. Hét kortárs finn fotográfus munkáit hozta el Magyarországra a Backlight Fotófesztivál. A tárlat abból is felvillant valamit, milyen a rokonok társadalma.

„Én a képzőművészet felől jöttem” – Halas István, fotóművész

Hétfőig még látható Halas István kiállítása a Fugában. A két anyagra épülő tárlat apropót adott ahhoz, hogy megkérdezzük, mi volt vele az elmúlt időszakban, és hogy tekint eddigi pályájára. Interjú.

Előhívás. Milyen volt az Art Market fotós szekciója?

Persze nem csak az Art Photo Budapesten, a vásár fotós részében lehetett fotográfiát látni, hanem a képzőművészeti szekcióban is. Van értelme a különválasztásnak? Ezen is eltűnődtünk az Art Marketen.

Ha egy kiállításra lesz időd a hétvégén, válaszd ki ezek közül!

Kokesch, Halász, Felsmann, Moizer, Szabó, Borsos, Kassák. Ez nem egy kispályás csapat névsora, sőt, tuti tipposzlop a hétvégére. Kis helyszínek, nagy élmények. Ajánlatok, hogy legyen mit betervezni!

Fotó hátán fotó. Nyolc kiállítás, amit ne hagyj ki!

Fotográfiák vagy fotóalapú munkák. Programajánló. Tessék beírni a naptárba ezeket a neveket, helyeket és időpontokat!

Víziók a köztársaságról egy zsámbéki bunkerben

Egy kiállítás és egy színházi előadás egymásnak teremt kontextust Zsámbékon, a Rakétabázison. Floszmann Attila munkái és Szálinger Balázs Köztársaság című drámája. Megnéztük mindkettőt.

3 kiállítás, amit ne hagyj ki nyár végéig!

Hiába állítják a huhogók, hogy a nyárnak annyi, nem szabad bedőlni nekik. A nyár tart, és ez abból is tudható, hogy kevés a kiállítás. De akad pár nagyon izgalmas. Most kisebb helyszíneket ajánlunk!

Rózsaszín vattacukorral a pártgyűlésre

Tíz év termése, a 80-as évekből. Mégis retrospektívnek hívják Flesch Bálint kiállítását. Mert egyszercsak felhagyott az alkotói fotográfiával. Anyaga most "előkerült" egy ágyneműtartóból. Azaz dehogy.

Igazi zöld – mesterséges fényben

Egy kiállítás, amely a legfurcsább, mégis legmegszokottabb urbánus szituációkat kezdi ki. Növények a mesterséges a térben. És minden hirtelen olyan lesz, mintha csak egy cyberpunk vízióban volnánk.
1   |   2   |   3